.

La iniciativa ‘Música x Joguines’ del Conservatori de la Diputació a Reus torna aquest  Nadal amb activitats musicals de caire gratuït, a canvi de joguines, en el marc d’aquesta iniciativa solidària. En aquesta edició, el centre d’ensenyament musical col·laborarà amb la campanya que cada any posa en marxa l’entitat Creu Roja, amb l’objectiu de fer arribar joguines a nens i nenes de Reus de famílies amb una situació econòmica vulnerable. El centre oferirà tallers i concerts gratuïts durant tot el matí del dissabte 16 de desembre, amb l’únic requisit que participants i públic assistent portin una joguina nova i no bèl·lica per família.

Les places dels tallers són limitades i cal realitzar la inscripció a través del lloc web del Conservatori www.dipta.cat/cmreus.

Concerts, música per nadons i tallers per la canalla per fer música amb Tubs del món

L’Auditori Higini Anglès acollirà dos concerts i diferents tallers adreçats a la canalla amb sessions durant tot el matí. El primer dels concerts, a les 11 hores, anirà a càrrec de l’Orquestra de corda i clave. Entre les activitats programades hi ha un Taller de música per a nadons, amb sessions per diferents grups d’edat (de 0 a 1 any i d’1 a 2 anys) que es desenvoluparan entre les 10.30 i les 13.30 hores. La musicoterapeuta Gemma Baños serà l’encarregada d’impartir les sessions d’aquest taller, amb una hora de durada.

Una altra proposta gratuïta d’aquesta edició de ‘Música x Joguines’ adreçada a la canalla és el taller Tubs del món impartit per Xavier Lozano.

Una altra proposta gratuïta d’aquesta edició de ‘Música x Joguines’ adreçada a la canalla és el taller Tubs del món impartit per Xavier Lozano, el popular i singular músic, capaç de crear instruments i música  a partir de materials d’ús quotidià i una bona dosi d’enginy. Hi haurà dues sessions diferents, una per a infants de 6 a 8 anys, a les 10.30 hores i una altra per a nens i nenes de 9 a 12 anys, a partir de les 11.30 hores. A més d’aprendre a crear sons i instruments amb elements increïbles, les famílies i tot el públic que ho desitgi podrà assistir a l’espectacle que el Xavier Lozano protagonitzarà a l’Auditori Higini Anglès del Conservatori, a partir de les 12.45 hores. Serà una oportunitat única per conèixer els seus quodiàfons de vent en una actuació còmica i didàctica alhora. Els assistents sabran com sonen una escombra, una cadira o un totxo i, fins i tot, podran veure -literalment- una escala musical.