.

Imatge d'arxiu de l'autovia

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha afirmat avui a Montblanc que considera “insuficient” l’anunci del Ministeri de Foment de reactivar les obres del tercer tram de la futura autovia A-27, la variant de Valls, on estan aturades des de fa quatre anys.

Foment anunciava recentment per boca de la seva ministra, Ana Pastor, que reactivarà l’A-27 en un dels trams on les obres estan aturades. Així, si l’agost passat s’inaugurava el primer tram, de Tarragona al Morell -9,5km-, i es prosseguia treballant amb el següent tram, del Morell a Valls, les obres de la variant de Valls -5km-, el tercer tram, resten aturades.

El conseller no es conforma amb aquest compromís. “Si no arriba fins a Montblanc, queda a mitges”, ha declarat aquest divendres al migdia, durant un acte a la capital de la Conca de Barberà.

Vila també assegura que Foment és conscient de la importància d’arrencar, de forma imminent, les obres del tercer fil entre el port de Tarragona i Castellbisbal. “Cada trimestre que passa és un perjudici clar per l’economia de Catalunya i del conjunt de l’Estat”, ha afirmat.