.

Per al conseller, l'ample de via internacional no queda garantit

Per al conseller, l’ample de via internacional no queda garantit

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat que el Corredor del Mediterrani entre Vandellòs i Tarragona entrarà en servei l’any que ve ja que les obres estan en curs. Tot i així, en el marc d’una pregunta parlamentaria, ha admès que hi haurà “nous retards” en el tram entre Tarragona i Castellbisbal tenint en compte que hi ha “greus dificultats” perquè han caducat algunes adjudicacions. Vila també s’ha mostrat preocupat perquè no està assegurat que la duplicació de vies suposi que hi hagi ample internacional a les dues vies. “Tenim la impressió que una de les vies es pot quedar amb ample ibèric”, ha apuntat.

Vila ha recordat que es tracta d’un obra que va començar fa 15 anys i que s’ha aturat en diverses ocasions. Ara, segons el conseller, la situació és diferent perquè s’ha consensuat un criteri i les obres van avançant tot i algunes incidències. “El darrer any ha estat el més profitós”, ha defensat.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha admès que hi ha dubtes sobre si la duplicació de les vies suposarà que hi hagi ample internacional en ambdues. En cas que no sigui així, ha avisat que seria un fet greu perquè “el tram entre la segona i la tercera ciutat més important del conjunt de l’estat seria un coll d’ampolla”.