.

.

TOTS 21


L’entrada del túnel on va descarrilar el tren de mercaderies a la R-15, a l’altura de Capçanes (Priorat).

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha demanat al Ministeri de Foment “accelerar” la inversió prevista pel 2017 a la R15 per evitar més “avaries i descarrilaments” i per recuperar els horaris reduint el temps de viatge. “Després del nou descarrilament dijous a l’R15, insistiré: és urgent invertir-hi”, afirma al seu compte de Twitter.
Rull, que aquest dilluns coincidirà amb el ministre a Barcelona, recorda que aquesta línia ha patit en el que portem d’any “15 avaries de tren, cinc d’infraestructura i dos descarrilaments”, un balanç que qualifica d'”inacceptable”. El conseller lamenta la falta de compromís estatal i reitera la necessitat d’assumir la responsabilitat del servei ferroviari des de Catalunya.
La línia R15 ha quedat inutilitzada des de dijous passat, quan un tren de mercaderies va descarrilar entre Els Guiamets i Marçà (Priorat) i s’ha hagut d’habilitar transport alternatiu amb els autobusos que uneixen Móra la Nova i Reus. Els operaris d’Adif han treballat aquest cap de setmana per condicionar la via afectada i reparar els danys a la via a la catenària, i encara no se sap si dilluns podrà tornar a haver-hi servei de tren.