.

El conseller d’Interior visita al 112 ignorant les peticions de reunió del Comitè d’Empresa i sense afrontar el conflicte laboral que fa mesos que perdura
Els treballadors s’indignen davant de la falta de respecte del departament i treballen en l’organització de noves reivindicacions amb altres col·lectius dels sector de les emergències de Catalunya.

Tot i haver demanat en reiterades ocasions una reunió amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i amb la direcció del CAT112, des de la Generalitat s’està fent cas omís a les reivindicacions dels treballadors que des de fa mesos lluiten per tal de ser escoltats. Més enllà de no haver contestat cap de les peticions de reunió que s’han fet arribar al departament, avui el conseller ha organitzat una roda de premsa al centre de Reus ignorant el conflicte laboral existent. Com a Comitè d’empresa ens sembla una falta de respecte vergonyosa que tot i que el conseller ha reconegut en seu parlamentària l’existència del conflicte i ha afirmat en reiterades ocasions que es posarà fil a l’agulla per tal de solucionar-ho, tingui la poca decencia de muntar una roda de premsa al centre sense haver escoltat ni una sola paraula dels representants legals dels treballadors del Servei d’Emergències de Catalunya.

Per altra banda destacar que la visita també és una falta de respecte cap a les companyes del 061, recordem també gestionat per la subcontrata Ferrovial, que estan lluitant per tal de que la seva imprescindible feina deixi d’estar gestionada per una empresa privada.

Tot i estar passant una de les pitjors èpoques al servei i en un context de pandèmia, sembla ser que el nou govern “d’esquerres” de la Generalitat considera que les reivindicacions d’aquests col·lectius no són una prioritat. Tot i haver alçat la veu per tal que ens escoltin, no només ens
ignoren, sinó que venen a fer una roda de premsa als nostre centre sense ni tan sols tenir la prudència d’escoltar primer les nostres reivindicacions.
Com no podria ser d’una altra manera, nosaltres seguirem amb la nostra lluita. Seguim organitzant-nos i col·laborant amb altres professionals del sector per tal de reivindicar uns serveis d’emergències de qualitat i dignes pels ciutadans. La nostra reivindicació no s’acaba aquí i seguirem organitzant accions reivindicatives durant tot l’estiu fins que la Generalitat entengui que salvar vides no és un negoci i que cal buscar solucions a la precarietat que viu el sector.

Tenint en compte que la situació de pandèmia va per llarg i que les xifres de contagis no presagien un final proper volem recordar al conseller de la importància que el servei d’Emergències de Catalunya funcioni de forma efectiva i és evident que amb l’actitud d’ignorància que està tenint el departament això no serà així. N’estem farts que ens prenguin el pèl i que de cara a la galeria lloïn la nostra feina mentre l’hem de fer en condicions lamentables i a sobre sense ser escoltats. Ja n’hi ha prou.

Comitè d’empresa 112 Reus