.

.

TOTS 21


Imatges de la sessió i dels participants. Fotos: Tjerk van der Meulen 

Aquest dijous el Consell Municipal d’Infants ha tornat al saló de plens de l’Ajuntament després de dos anys. Els infants i adolescents integrants han pogut presentar les propostes i iniciatives presencialment per primer cop des de l’inici de la pandèmia, en una sessió presidida per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i que ha comptat amb l’assistència del conseller d’Educació, Manel Castaño, i de representants de diferents grups municipals.

El d’avui ha estat el plenari d’inici de curs, que ha servit per atorgar el distintiu del Consell als nous representants. Durant la sessió, s’ha informat de l’activitat del Consell en els darres mesos i s’han detallat les actuacions previstes, que aquest 2022 estan emmarcades dins del Pla Local de la Infància i l’Adolescència de Tarragona.

En paraules dirgides als consellers i conselleres, Ricomà ha donat la benvinguda als nous representats i ha agraït a tots els membres “la predisposició i les ganes de treballar per la ciutat”, alhora que ha qualificat les propostes de treball de “salt endavant” en la tasca del Consell.

Entre els projectes presentats, destaca la intenció de formalitzar la presència d’adolescents al Consell, per la qual cosa es preveu l’obertura d’un procés participatiu a les escoles per conèixer l’opinió d’infants i adolescents sobre el Consell i com volen que sigui, i a partir d’aquí, redactar un reglament nou que serveixi per passar a ser el Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Tarragona.

El Consell Municipal d’Infants se celebra a Tarragona des de 2008 i està integrat per infants i adolescents dels centres educatius de Tarragona. Enguany hi són representats 21 centres per part de 56 alumnes: 35 de 5è i 6è d’ESO i 21 de Secundària, als quals se sumen vuit representants dels grups polítics municipals.

Redacció