.

Òscar Peris, dirigint-se al seu despatx dilluns passat. Foto: Núria Torres / ACN

El Consell de Ministres ha cessat avui els delegats territorials de la Generalitat, entre els que es troba el del Camp de Tarragona, el vallenc Òscar Peris, i el de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès.

Ho ha fet a través d’un reial decret sobre les mesures de l’article 155 de la Constitució respecte a l’organització de la Generalitat i el cessament de càrrecs.

En una piulada a Twitter, el ja exdelegat ha afirmat: “Sols el poble salva el poble. Ni un pas enerre, seguim tossudament alçats”.

També han estat suprimits la Secretaria per al Desenvolupament de l’Autogovern, l’Oficina per a la Millora de les Institucions d’Autogovern i la Comissió interdepartamental sobre l’autogovern. Així mateix, ha estat cessat el director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, Carles Viver Pi-Sunyer, l’ideòleg de l’aparell jurídic del procés.

El delegat de la Generalitat a Tarragona ha acudit aquests dies al seu despatx, al carrer Sant Francesc de Tarragona, perquè no tenia coneixement formal de la seva destitució, que no s’ha produït fins aquest vespre.

El Consell de Ministres ha aprovat també decrets que desenvolupen les eleccions autonòmiques del 21 de desembre. En una compareixença insòlita, el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, s’ha encarregat de conduir la roda de premsa posterior al Consell de Ministres des de Barcelona. Millo ha afirmat que els departaments de la Generalitat estan funcionant “amb tota normalitat”.

D’altra banda, el secretari general d’Interior, el també vallenc Cèsar Pug, ha afirmat avui a la premsa considerar-se ja cessat. Dilluns passat es va atançar al seu despatx afirmant que no reconeixia qui l’havia cessat, el Govern central.

J. Garcia