.

Un moment de l'acte celebrat aquest matí al Morell

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, i l’alcalde del Morell, Pere Guinovart, han fet avui el lliurament dels certificats de ‘Lletres per a Tothom’, un curs d’alfabetització en català, al municipi del Morell, on hi han pres part 25 persones.

Adan ha felicitat els alumnes per l’aprofitament del curs, senyalant-los que aquests esforços per aprendre l’idioma representen un pas molt positiu per a ells i els seus fills, ja que els facilita “la convivència d’una manera harmoniosa i natural entre els veïns”.

Al seu torn, Pere Guinovart també ha adreçat unes paraules als alumnes, entre els quals hi predominaven persones immigrades, donant-los les gràcies pel seu interès i la seva actitud positiva envers la societat que els acull.  Ha posat un èmfasi especial en el sentit que la voluntat d’integrar-se no vol dir en cap cas, haver de renunciar a la seva cultura original, si no fer-la compatible amb el nou entorn.

El projecte ha estat una iniciativa de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social de “La Caixa” i s’ha executat a la nostra comarca gràcies a la col·laboració d’Òmnium Baix Camp (encarregat de la docència i el voluntariat), el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Tarragonès i els ajuntaments del Morell i la Pobla de Montornès, que han cedit els seus espais per a la realització del cursos.

/* JS para menú plegable móvil Divi */