.

.

TOTS 21

Un moment de la sessió de lectures compartides

Un moment de la sessió de lectures compartides

El Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Roda de Berà, en col·laboració amb el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, els Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona, en el marc de la Diada de Sant Jordi, han celebrat aquest mati una lectura de textos i poemes a les residències de la gent gran de Roda de Berà, la Residència Barà Bahia i la Residència Mirador de Berà.

Dins de l’activitat, amb el lema «La veu em frisa», el president del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, acompanyat per Teresa Ferré, regidora de Cultura i de la Gent Gran; per Cèlia Treserres, regidora de Serveis; per Fina Cavallé, tècnica de Cultura del Consell Comarcal; i per tres voluntaris de Serveis Socials, Ernest Nogués, Lourdes Auquer i Octavi Formatger, han visitat ambdues residències per tal d’acostar la festa de les lletres a les persones que no poden sortir a celebrar-la al carrer.

Precisament amb el poema de Montserrat Abelló «La veu em frisa», en el qual està basat el lema de l’activitat, ha començat Pere Virgili la lectura, que ha inclòs diferents textos, faules com la de «La mona i el dofí»; històries, com «El nen que sempre deia no», de V. Bermejo i M. Gallardo; poemes, com «Poema de bon mati», d’Olga Xirinacs; rondalles, com «Del casament de compare Llop i comare Guilla»; llegendes, com la de «El jugador empedreït»; contes, «L’avi, el nét i el cavall»; i fins i tot cançons, com «Marieta Cistellera», tradicional de Sant Jordi; per acabar amb el poema «Una rosa», de M.A. Salvà.

Paradeta del centre de dia ‘Marinada’

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el centre de dia per a la gent gran ‘Marinada’ ha muntat aquest mati, a la plaça de la Sardana, una paradeta de venda de roses i punts de llibre fets a mà pels usuaris del centre. L’alcalde, Pere Virgili, i les regidores Cèlia Treserres i Teresa Ferré els hi han visitat.