.

.

TOTS 21

Imatge de marca de BCN World

Imatge de marca de BCN World

El Consell Comarcal del Tarragonès ha aprovat una moció del grup socialista en la què s’insta al Govern a accelerar la tramitació del text refós del Pla Director Urbanístic del Consorci Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou i impulsar el projecte conegut popularment com a Barcelona World.

La moció aprovada també afirma que la consulta anunciada pel president de la Generalitat no és necessària donat l’alt nivell de consens territorial que hi ha al voltant d’aquesta qüestió. Malgrat això, considera que en cas de tirar endavant aquesta consulta només seria acceptable fer-la a Vila-seca i Salou o, com a màxim, a la comarca del Tarragonès.

Segons el portaveu socialista, Antonio López, “tantes demores i divagacions tan sols poden provocar que es perdi el projecte i amb ell les inversions i els llocs de treball. Cal recordar que estem parlant d’un volum de generació d’ocupació de milers de nous llocs de treball i de 12.000 noves places hoteleres. No podem perdre aquesta oportunitat, més tenint present que la demarcació de Tarragona és la província catalana amb la taxa d’atur més alta del país.”

Antonio López ha recordat que el president de la Generalitat va signar ara farà dos anys un acord a Tarragona que impulsava el projecte adaptant-lo, gràcies a les aportacions socialistes, a les dimensions i necessitats del territori. “Per exemple, l’acord final assolit i signat inclou una inversió d’uns 47 milions d’euros addicionals destinats a finalitats socials a les comarques de Tarragona. Ningú del Govern ha anunciat que aquest acord estigui invalidat, aleshores a què venen tantes recances i reticències a un projecte que és objectivament bo per a la nostra comarca?”, s’ha preguntat el portaveu socialista.

Per al grup del PSC seria “un immens error perdre aquesta inversió milionària que complementarà el nostre sector turístic que és un dels pols de creació de riquesa i de llocs de treball que tenim a la comarca. Només cal conceptualitzar l’ampli suport que hi ha, no només a nivell polític, sinó del teixit associatiu, econòmic i social de la demarcació. Cal que tots, també el Consell Comarcal, aportin el seu granet de sorra en positiu per tirar endavant el projecte i aconseguir així que les llistes de l’atur que patim decreixin ràpidament”, ha conclòs el portaveu del PSC.