.

Cloenda pla de foment a l'ocupació. Foto: Cedida

Cloenda pla de foment a l’ocupació. Foto: Cedida

El Consell Comarcal del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, durant el 2016 (de maig fins avui) ha dut a terme un nou projecte de Prevenció d’incendis en zones periurbanes que ha beneficiat a 5 municipis de la comarca: El Catllar, Salomó, La Riera de Gaià, la Nou de Gaià i Vespella de Gaià.

Aquest projecte s’ha centrat principalment en la neteja forestal i de vegetació, però puntualment també ha intervingut sobre alguns camins i torrents.

Aquesta setmana s’ha fet l’acte de cloenda en el que els responsables dels organismes que han participat en el projecte, la Diputació en col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, han conversat amb els participants, interessant-se per la seva percepció de l’experiència, que ha sigut molt positiva.

A part del temps que han treballat, els participants valoraven especialment els coneixements i experiència adquirida. Entenien que això els podia afavorir a l’hora de cercar feina, i alguns ja tenien pensat algun projecte o estratègia de futur.

Els objectius generals del Pla d’ocupació són:

–        Fomentar les polítiques actives d’ocupació i la creació de llocs de treball a la comarca del Tarragonès.

–        Eliminar o reduir les zones de la comarca amb major risc de patir un incendi.

–        Condicionar els accessos a les urbanitzacions per facilitar l’extinció.

–        Operativitzar les xarxes viàries i punts d’aigua per evitar o minimitzar la propagació.

Aquest projecte s’ha realitzat amb 5 persones, a les que el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, ha animat a seguir esforçant-se en el seu desenvolupament personal i els ha ofert tota la col·laboració de l’ens, dins les funcions que li són pròpies.

El projecte va iniciar-se amb un període de formació teòrica, seguit d’un altra de pràctiques, en el qual es desenvolupa una tasca de servei públic.  Després de supervisar els resultats, els participants fan un mòdul de “Recerca de feina” orientat a facilitar la inserció en el món laboral.

El Pla d’Ocupació 2016 és un projecte impulsat per la Diputació de Tarragona i desenvolupat pel Consell Comarcal del Tarragonès, amb una actuació general dirigida al conjunt del territori.

/* JS para menú plegable móvil Divi */