.

.

TOTS 21


Entre els lectors, Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès, va recitar ‘M’és necessari l’ordre’, del llibre ‘Paraules no dites’.

El dia 21 de març, tot just encetada la primavera, es celebra el Dia Mundial de la Poesia, que va ser proclamat l’any 1999 per la Conferència General de la UNESCO, com a tribut a la paraula poètica. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes fomenta tot un seguit d’iniciatives arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d’un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia. Aquest any, la desena edició, s’ha traduït del català a trenta llengües el poema ‘La poesia’ de l’escriptor valencià Marc Granell.

Per tal de commemorar aquest esdeveniment, el Consell Comarcal del Tarragonès, conjuntament amb la Biblioteca Pública de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i l’Escola Oficial d’Idiomes, van organitzar el ‘Vermut Poètic’; un acte que es va celebrar a la Biblioteca Pública en el que diferents representants institucionals van llegir poemes de Montserrat Abelló.

Entre els lectors, Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès, va recitar ‘M’és necessari l’ordre’, del llibre ‘Paraules no dites’. També es va recitar el poema ‘La Poesia’, de Marc Granell, en 15 idiomes diferents, i membres de l’associació Down Tarragona van llegir diferents poemes propis. L’acte fou amenitzat musicalment per un duet del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona.

A part de la participació en aquest acte, el Consell Comarcal del Tarragonès ha organitzat lectures de poesia als municipis de Salomó, Torredembarra, la Nou de Gaià, el Catllar, Roda de Berà i Creixell, combinats amb altres activitats.