.

.

TOTS 21

Imatge de la N340

La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquesta tarda, amb l’únic vot en contra del PP, la Proposició no de Llei del Grup Parlamentari Català (CiU) en què es demanava alliberar el peatge de l’autopista AP-7 des d’Altafulla fins a Vilafranca del Penedès i des d’Alcanar fins a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, mentre la futura autovia A-7 no estigui construïda en aquests trams. Així mateix, es reclamava al govern central que impulsés un nou enllaç de la futura autovia A-7 amb l’AP-7 a l’altura de la Mora-Tamarit, per descongestionar la N-340 en el tram on finalitza l’autovia gratuïta i evitar així els constants col·lapses que es produeixen a la sortida de Torredembarra.

El diputat de CiU per Tarragona, Jordi Jané, ha justificat aquesta iniciativa davant la necessitat de donar una solució a la N-340, que és la carretera estatal amb “més retencions i més congestions de trànsit” i que està provocant una “pèrdua de la qualitat de vida” dels usuaris que “dia a dia, any rere any, pateixen les llargues cues a la N-340“.

Aquesta situació s’ha estat donant des que s’incompleix el calendari d’execució de la futura autovia A-7, retard de què hauria de ser una autovia que descongestionés la N-340 que està col·lapsada… Una situació que s’agreuja en èpoques turístiques, moment en el qual arriba a ser absolutament caòtic, afectant fins i tot a nuclis urbans i urbanitzacions“, ha asseverat Jané, qui ha estat denunciant reiteradament l’elevada concentració d’accidents que es registren a la N-340 que només té com a alternativa l’autopista de pagament, de manera que desincentiva el seu ús. Per desviar el trànsit a l’AP-7, el parlamentari de CiU ha indicat de forma reiterada a l’executiu espanyol la gratuïtat dels peatges en alguns dels seus trams.

La passada setmana, la ministra de Foment va avançar, a instàncies d’una pregunta presentada per Jané en la sessió de control al govern de l’Estat, que s’aplicarien bonificacions de fins al 50% en alguns peatges del trànsit pesat. El diputat del Grup Parlamentari Català per Tarragona considera aquesta mesura “positiva”, però puntualitza que “no és la solució i no és el que reclama el conjunt dels municipis de la zona. Aquestes localitats demanen que, mentre no hi hagi alternativa a la N-340 i no arriba la futura autovia A-7, sigui gratuïta l’AP-7”.

Una altra de les mesures defensades per Jordi Jané ha estat la d’impulsar una nova sortida de l’autopista AP-7 a la comarca del Baix Penedès, a la zona de l’àrea de servei del Penedès, més concretament al terme municipal de l’Arboç. Aquesta sortida permetria una major descongestió de trànsit a la N-340 entre Vilafranca del Penedès i El Vendrell.

Així mateix, ha demanat al govern de l’Estat que defineixi, de forma immediata, un calendari concret per realitzar i executar la prolongació de la futura autovia A-7 cap al nord, des d’Altafulla fins a Vilafranca del Penedès, i cap al sud, des de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant fins a Alcanar, amb les dotacions pressupostàries necessàries i tenint en compte les al·legacions presentades des del territori.