.

Instal·lacions del Port de Tarragona

Instal·lacions del Port de Tarragona

La Diputació Permanent del Congrés dels Diputats debatrà i votarà dimarts que ve una petició  de CiU i el PNB perquè el ministre de Defensa, Pedro Morenés, aclareixi les informacions aparegudes aquesta setmana sobre la possibilitat que el Port de Tarragona pugui ser punt de destinació dels residus de les armes químiques procedents de Síria.

És un dels 30 punts de la reunió que tindrà lloc dimarts a partir de les quatre de la tarda, on previsiblement el vot del PP impedirà aquestes i les altres peticions de compareixença que els grups parlamentaris han reclamat per part dels ministres del govern espanyol.

CiU i PNB volen que Morenés expliqui la informació apareguda aquesta setmana a El Periódico sobre una suposada petició del govern nord-americà a La Moncloa per emmagatzemar residus procedents d’armes químiques síries.

El govern espanyol ha afirmat que no té constància de cap petició i ha descartat que el Port de Tarragona acabi acollint residus químics procedents de Síria, però l’empresa Grecat estudia una sol·licitud de la Organització per a la Prohibició d’Armes Químiques (OPAQ) en aquesta direcció.