.

El conflicte de les treballadores de l’empresa Claro Sol, encarregada de gestionar el servei de neteja i bugaderia dels hotels PortAventura, va donar ahir dijous el salt al matinal de TVE1. Dins d’un debat dedicat a la ‘lluita de les Kellys’ el programa fa efectuar una connexió en directe a les portes del parc recreatiu per parlar amb membres del comitè d’empresa. Una d’elles, Loli López, va denunciar la situació en la que es troben i els incompliments que critiquen tant en condicions econòmiques com laborals. “La situació és cada cop més precaria”, afirma, recordant que des que el servei va ser externalitzat el 2013 les treballadores han passat per tres empreses diferents.

Alhora, assegura que els responsables hotelers estan rebent “moltes queixes” dels clients perquè les noves contractacions, dutes a terme en situacions a precari (en aquest sentit López apunta que dins de la mateixa empresa figuren tres taules salarias diferents), no tenen experiència, el que suposa a més una major càrrega de treball per a les treballadores.

Per la seva banda, Carmen explica com cada treballadora té entre “dinou i vint habitacions diàries i s’han de fer depressa i corrents. Això ens esgota”. De fet, López denuncia que “els incidents que s’estan produïnt no s’estan investigant. Espero que els d’Inspecció (de Treball) els estiri de les orelles. Perquè a les delegades de prevenció no ens estan cridant quan passa alguna cosa. I cada cop tenim més treball. Ara estem fent fins i tot els restaurants”, etziba. “Estem caient com a mosques”, lamenta.

Finalment, Sonia intervè exposant “l’acosament brutal contra els treballadors” que ha suposat també acomiadaments amb més o menys mentides”.