.

Una de les carretel·les més espectaculars, banyada en confeti

Desenes de milers de persones -unes 35.000, segons la Policia Local-, vingudes no només del Camp de Tarragona, sinó de diferents punts de la geografia estatal, van prendre part la tarda-nit de dissabte en l’espectacular desfilada del Cós Blanc de Salou, sota 25 tones d’un confeti que hi ha conferit una característica tan especial que és el principal reclam de la Festa Major.

Fins a 200 periodistes s’hi havien acreditat, vinguts del País Basc, Aragó, Navarra o les Illes Canàries, entre d’altres llocs, tal és el reclam del Cós Blanc de Salou. El carrer Ciutat de Reus es va convertir, un cop més, en l’eix de la festa, on es reuniren milers de persones per seguir el pas de les carretel·les i llençar-se confeti les unes a les altres.

El públic va quedar colgat de confeti

Aquest any hi han pres part 29 carrosses que porten un total de 25 colles, que sumaven més de 2.500 participants a la rua. Hi havia fins a 20 canons distribuïts al llarg del carrer que llançaven pels aires vint tones de confeti;  a més d’unes altres que cinc que van tirar les pròpies colles des de les carretel·les.

Tota la desfilada va estar amenitzada pel DJ Ismael Cantos, qui punxà música en directe sota la batuta del salouenc Juanma Hidalgo, qui ostenta per 32è any l’honor de ser l’speaker i amenitzar la desfilada de les carretel·les.

Un altre moment de la desfilada pel carrer Ciutat de Reus

Hi hagué, a més, 550.000 w de llum, 175.000 de so, 200 mòbils d’il·luminació i làsers i la participació de gogo’s.

Un dels atractius de la desfilada nocturna era la posta en escena de les carretel·les, amb les seves coreografies i l’efecte que fan quan entren al carrer Ciutat de Reus amb els equips d’il·luminació i so d’última generació per tal de dotar d’una major espectacularitat la celebració que any rere any bat rècords.

La carretel·la de l'escola Elisabeth

Enguany, la sonorització equivalia al muntatge de deu concerts units en els 350 metres del carrer per on passa la desfilada.

Una carretel·la que escenifica uns follets

Accessos col·lapsats

Els acessos a Salou es van col·lapsar, tant venint de la N-340, com des de Tarragona o des de Reus, i era força difícil poder aparcar en bona part del casc urbà. Com és habitual també, es muntà al voltant de la festa un pla d’autoprotecció on hi participen més de 300 incloent la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies, Bombers; empreses de seguretat i voluntaris.

Una original carretel·la amb la Torre Eiffel

D’altra banda, l’alcalde, Pere Granados, ha destacat “el bon funcionament del dispositiu” i ha volgut “agrair l’esforç que es fa des de les colles; des l’econòmic, com la inversió de moltes hores perquè el dia del Cós Blanc sigui un dia tant especial i significat”. A més, ha apuntat, “crec que l’esforç de moltes setmanes es veu recompensat amb escreix per l’acceptació massiva que any rere any ens demostren els salouencs que hi participen de manera directa o indirecta; així com els milers de ciutadans que vénen a compartir aquesta festa única amb tots nosaltres”.

Un grup de participants, vestits de la Pantera Rosa

/* JS para menú plegable móvil Divi */