.

Un del accidents de trànsit més greus a Catalunya en dècades. Foto: Tarragona 21

Un del accidents de trànsit més greus a Catalunya en dècades. Foto: Tarragona 21

El conductor de l’autocar accidentat aquesta matinada a Freginals (Montsià) és un home amb experiència que porta 17 anys treballant a Autocares Alejandro i sense cap sinistre, segons ha explicat a EFE fonts de l’empresa, de Mollet del Vallès (Vallès Oriental).

L’autocar accidentat avui complia totes les normes de seguretat, havia passat la ITV quan li tocava i era un vehicle d’uns tres anys d’antiguitat de la marca Mercedes.

També comptava amb control antiderapades i estava “a l’última” en mesures de seguretat, ha assegurat la mateixa font.

En els 17 anys que el conductor porta treballant en l’empresa no havia tingut mai cap accident de trànsit i se li considera un home amb experiència en la conducció.

Un total de 13 persones han mort aquest matí, la majoria joves estudiants d’Erasmus de diverses nacionalitats, en xocar l’autobús en el qual viatjaven contra un vehicle en l’AP-7, a Freginals (Montsià), un sinistre que la Generalitat ha atribuït a un “error humà”.

El sinistre s’ha produït poc abans de les 6 del matí, quan un vehicle de l’empresa Autocares Alejandro, de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), que circulava en sentit Barcelona i que transportava a 57 persones, ha perdut el control després d’un “cop de volant”, ha travessat la mitjana i ha bolcat en sentit sud, topant amb un altre vehicle, els dos ocupants del qual han quedat ferits.

Segons fonts d’Autocares Alejandro, dels cinc autobusos contractats pels estudiants d’Erasmus, tres eren de la companyia -un d’ells l’accidentat- i dos subcontractats.

EFE