.

Lliurament de premis del concurs de la passada edició. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Castellvell del Camp i el Club Lector de Castellvell han convocat un any més el Concurs Literari “El Portal” d’obres en català, que arriba a la seva desena edició. Com a novetat destacada, enguany s’equipara la quantia d’ambdós premis, el de narrativa lliure en llengua catalana i el premi de poesia en català.

Així doncs, es convoca un concurs de narrativa lliure en català, amb un primer premi de 700 euros i un accèssit de 300 euros, i, per segona vegada, es convoca un premi de poesia en català amb un primer premi de 700 euros i un accèssit de 300 euros. La data límit de recepció d’obres finalitzarà el 4 de març de 2024.

El concurs literari s’ha anat consolidant amb els anys amb un increment de participació tant d’autors locals com d’altres poblacions del Camp de Tarragona i dels Països Catalans. Després de deu edicions, el regidor de Cultura, Jordi Jové, es mostra satisfet d’haver complert amb l’objectiu de “fomentar la literatura en català entre la població, especialment el jovent, i a la vegada, donar una oportunitat als nous talents”.

La presentació de les obres

Els participants hauran de ser persones majors d’edat i cada concursant hi pot participar amb una única obra a cada categoria. Caldrà  que presentin els seus treballs dins d’un sobre tancat a l’exterior del qual constarà “X Concurs Literari El Portal”.

En la categoria de narrativa, els relats hauran de tindre una extensió màxima de 15 pàgines, en format DIN-A4, escrits a doble espai i en font Arial (mida 12).

En la categoria de poesia, es podrà presentar un sol poema, o bé un conjunt de 3 poemes que estiguin relacionats entre ells, amb una extensió màxima de 3 pàgines en format DIN-A4, escrites a doble espai i en font Arial (mida 12).

Dins del sobre hauran d’incloure tres còpies de la seva obra, a la qual constarà el seu títol. Dins del sobre tancat també s’inclourà un sobre petit on constarà, a l’exterior, el pseudònim i el títol de l’obra, i a l’interior les dades personals de l’autor/a (nom, cognoms, adreça, telèfon de contacte i adreça de correu electrònic).

Els treballs es lliuraran a la recepció de l’Ajuntament de Castellvell del Camp, ja sigui per correu postal (Plaça de Catalunya, 1 CP 43392); o presencialment -de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h i dilluns tarda de 16:00 a 20:00 h.

El veredicte es farà públic el 2 d’abril. L’acte de lliurament de premis es durà a terme  el 19 d’abril de 2024, en el marc de la celebració de la Diada de Sant Jordi.

Podeu consultar les bases del concurs a la web www.castellvelldelcamp.cat.