.

.

TOTS 21

Concentració de treballadors del 112 a les portes de l’edifici d’emergències de Reus. Foto: ACN

El comitè d’empresa del telèfon d’emergències 112 alerta que el servei ha patit aquesta setmana incidències «greus» i assenyala que dilluns es van perdre més de 600 trucades. En un comunicat enviat aquest divendres, el comitè d’empresa reconeix que la vaga que mantenen des de l’agost pot haver tingut «certa incidència» en aquesta situació, però assegura que les trucades s’haurien perdut «igualment» perquè els serveis mínims són del 85% i el seguiment de l’aturada no va ser complert. Els treballadors també indiquen que aquest divendres al matí hi ha hagut un sol gestor operatiu a la sala de Zona Franca durant dues hores, de manera que quan ha fet el descans reglamentari de 10 minuts, només s’han atès trucades des del centre de Reus.

Pel que fa a la incidència d’aquesta matinada, el comitè sosté que no té «res a veure» amb la vaga i assenyala que els serveis mínims són per torn i centre. En el comunicat, el comitè d’empresa del 112 Reus i el de la Zona Franca adverteixen que aquestes incidències reafirmen la «situació precària» en què es troben els treballadors i el servei.

El comitè d’empresa recorda que fa temps que reclama unes condicions laborals «dignes» i un servei «de qualitat» i «garantista» per als ciutadans, que deixi de ser «un negoci». Els treballadors del 112 de Reus i la Zona Franca van començar fa dos mesos una vaga indefinida per reclamar millores laborals i la internalització del servei per part de la Generalitat.

ACN