.

Imatge de llums de Nadal a Tarragona en una edició anterior. Foto: Tarragona21

Les deu associacions comercials de la ciutat de Tarragona portaran a terme enguany, per primera vegada, una campanya de Nadal unitària. I ho faran quan s’han disparat les alarmes pel descens de vendes fruit de la inestabilitat política que viu Catalunya.

L’acció, impulsada per la regidoria de Comerç, inclourà sortejos i el repartiment de milers de postals entre els compradors, sota el lema ‘Tarragona, un Nadal per escriure’ns’. L’encesa de l’enllumenat a la Rambla Nova donarà el tret de sortida a la campanya comercial aquest divendres, coincidint amb la celebració del ‘Black Friday’.

La campanya promocional consistirà que els 184 comerços participants i estaran identificats amb un cartell a la porta i disposaran d’una bústia de cartró. La botiga donarà als seus compradors unes butlletes i unes postals. Les butlletes s’hauran d’omplir amb el nom i contacte del comprador i dipositar-les a les bústies per participar en un sorteig. En total es distribuiran 73.400 les butlletes.

Al final de la campanya, el 3 de gener, cada botiga sortejarà premis entre totes les butlletes de la seva bústia. El dia 4 de gener se celebrarà la festa de cloenda; a les 12 del migdia al Balcó del Mediterrani, a les 17 hores a Campclar i, a les 19 hores, a la Vall de l’Arrabassada.

Els comerços també lliuraran unes postals amb motiu de la campanya “Tarragona, un Nadal per escriure’ns”. Les postals tenen una frase emotiva, per exemple: “Ets un sol”, “Et trobo a faltar”, “Tinc ganes de fer-te riure”, etc; s’han fet 11 versions diferents. En total es distribuiran 40.000 postals pels comerços, el Mercat Central, el Mercat de Torreforta i en seus municipals.

El sector confia que se superaran les vendes de la campanya passada. Malgrat que la situació política ha tingut certa afectació en les compres, els comerciants constaten una tornada a la normalitat. D’altra banda, la regidora Elvira Ferrando ha confirmat que no hi haurà festa de Cap d’Any a la plaça Corsini perquè les obres d’urbanització de l’espai encara no estaran enllestides.

El president de la ViaT, Salvador Minguella, confia que serà una campanya bona tot i que la situació política els ha afectat aquests darrers mesos.

Festa de l’Encesa de Llums

La Festa de l’encesa de llums, adreçada als infants, tindrà lloc divendres, 24 de novembre, a la Rambla Nova, entre la Font del Centenari i l’estàtua dels Despullats. S’iniciarà a les 17.30 hores amb tallers de postals i estarà amenitzada per cançons populars catalanes i nadalenques dels Pastorets Rock.

L’argument de la Festa, organitzada pel Club dels tarraconins, és que la Nineta i l’Ivori han recopilat materials de tot l’univers per crear un acumulador d’energia ultrasònic que convertirà les postals dels infants de Tarragona en energia per encendre els llums de Nadal. Es necessitarà que tots els assistents omplin la seva postal i la dipositin a l’acumulador d’energia. Els Pastorets Rock explicaran com omplir la bateria per encendre els llums. Com més postals s’escriguin, més llums es podran encendre. Tota l’energia que sobri es portarà al Parc de Nadal, ubicat al recinte Firal, per posar en marxa els tallers.

A l’acte, es comptarà amb la col·laboració de la Fira de l’Oli de Siurana que regalarà el de berenar de pa amb oli i xocolata als infants i que serà distribuït pels integrants del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. També hi col·laborarà Òptiques Teixidó, que lliurarà a tots els infants que omplin la postal una targeta numerada per entrar en el sorteig de 40 ulleres de sol.

Els nens que omplin les postals rebran un díptic facilitat per l’ONCE on trobaran l’alfabet en sistema Braille.

Les postals que s’enviïn des de la Festa de l’Encesa arribaran a bon port gràcies a l’aportació de segells i d’una bústia per part de Correos.

Enllumenat de Nadal

El mateix divendres, a les 18.30 hores, s’encendran els 700 motius nadalencs distribuïts per tot Tarragona.

L’enllumenat romandrà obert del 24 de novembre al 6 de gener, diàriament de les 18 a les 23 hores.

Un any més no faltaran les cantades de nadales o les fires d’artesania i de Nadal, que es mantenen a la Rambla Nova. El cap de setmana de l’1, 2 i 3 de desembre també s’hi instal·larà la Fira de l’Oli.

Consulteu tota la programació de Nadal a Tarragona en aquest enllaç.