.

El president de l’Audiència, Joan Perarnau, i el de la Sala Social del TSJC, Andreu Enfedaque, van presidir l’acte. Foto: Cedida

La Sala d’Actes de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials de Tarragona s’ha convertit recentment en l’escenari de la cloenda del primer curs de Pràctica Jurídica Laboral. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Andreu Enfedaque i el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Joan Perarnau, que han compartit taula amb el president del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, Jordi Muria i el magistrat Social 7 de Barcelona, Francisco Javier Martínez Cano.

Davant de l’èxit de participació i seguint amb un dels principals objectius del Col·legi: convertir-se en una eina útil on els Graduats Socials trobin assessorament i formació, el president del Col·legi, Jordi Muria ha anunciat que la voluntat de la institució és que el curs de Pràctica Jurídica Laboral es repeteixi cada dos anys per tal que els professionals puguin realitzar una labor constant de reciclatge i renovament del coneixement i que els professionals, recentment incorporats, puguin agafar més pràctica.

En aquest sentit, el magistrat Francisco Javier Martínez Cano ha volgut agrair la participació de tots els i les assistents durant les setmanes que ha durat el curs i ha destacat les ganes dels participants de “perfeccionar els seus coneixements”. La jurisdicció social és la que més modificacions pateix i, és per això, que el president de l’Audiència, Joan Perarnau, ha assenyalat que l’actualització en aquesta matèria “és una cosa obligada i de sentit comú” motiu pel quan “és absolutament imprescindible posar-se al dia, reciclar-se i actualitzar-se”.


Altres notícies:


En aquesta línia, el president de la Sala Social del TSJC, Andreu Enfedaque, ha remarcat que aquest és el camí per “aconseguir l’excel·lència professional”. Per acabar, ha posat èmfasis en el fet que la participació dels alumnes en un curs, “és una font d’enriquiment perquè on tenim un grup de persones motivades, atentes i que poden exposar i saben exposar les seves idees, és d’on surten coses bones”.

D’altra banda, Enfedaque ha lloat la història del Graduat Social, una professió que per mèrits propis, a través de l’estudi i l’esforç, “ha guanyat competències i ha arribat a estar a on està”. A més, ha afegit que “la figura del Graduat Social és un col·lectiu que es caracteritza per donar importància al saber i a la formació”. A més, ha assenyalat que la professió no només ha passat a ser un Grau universitari sinó que ara també té un postgrau en dret laboral i seguretat social.

Per la seva part, els alumnes han explicat que es tracta d’un curs molt complet del qual n’han destacat la part pràctica que compta amb unes simulacions de judicis molt reals. Pel que fa a la part teòrica, han destacat que les classes han estat impartides per una gran varietat de membres de la jurisprudència.

Triomfar en el món de la pràctica jurídica laboral

El curs de Pràctica Jurídica Laboral té una duració total de 60 hores i s’ha impartit. Aquest curs aborda el procediment judicial relatiu als principals conflictes de les relacions laborals de la Seguretat Social, sense oblidar la perspectiva de gènere i la responsabilitat civil en les relacions laborals. Els objectius principals de la formació són que els participants obtinguin un coneixement legal sòlid, tant en l’àmbit nacional com internacional, així com habilitats de representació per poder preparar i presentar casos laborals; habilitats d’argumentació i pràctica jurídica als Jutjats i Tribunals i eines per a la gestió i resolució efectiva de conflictes laborals.

Amb aquest curs, els participants també estaran informats sobre les últimes tendències i canvis en la legislació laboral. Per acabar, la formació busca promoure una pràctica jurídica laboral ètica i responsable i facilitar el desenvolupament professional dels participants.