.

L'equip està integrat per 12 dones. Foto: Cedida

L’equip està integrat per 12 dones. Foto: Cedida

El nou equip de J80 del Club Nàutic Cambrils és ja una realitat i actualment està format per una dotzena de dones. Es converteix així en l’únic equip íntegrament femení d’aquesta categoria en funcionament a Catalunya a dia d’avui. La secció esportiva del CNCB, juntament amb un grup de dones interessades en aprendre a navegar, ha impulsat la posada en marxa del nou equip de creuer per a principiants. Aleix Monmany, responsable de la secció esportiva del CNCB, ha remarcat la importància d’aquest equip per “fomentar la pràctica de l’esport i ampliar el coneixement de la nàutica de manera relaxada entre persones que no hi ha tingut un contacte previ, sense deixar de banda qüestions tècniques”. Els entrenaments estaran dirigits per instructors del Club Nàutic Cambrils. 

La majoria de les integrants de l’equip no tenen experiència prèvia en la nàutica i s’hi han unit amb l’objectiu d’iniciar-se en el món de la vela per tenir la possibilitat de participar en regates en el futur. Aquest mes de febrer les tripulants han realitzat els seus primers entrenaments amb molt bones sensacions. Neli Niñerola, una de les integrants de l’equip, ha explicat que l’essència de la iniciativa és “que imperin les ganes de navegar i el bon rotllo”. 

El president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, ha celebrat la posada en marxa d’aquesta iniciativa al Club. “Treballem per apropar la nostra passió per la nàutica al públic, trencar mites i estereotips al voltant d’aquesta pràctica i facilitar que gaudeixin de la pràctica de l’esport i la navegació amb nosaltres a Cambrils. L’impuls d’aquest equip de J80 va totalment en aquesta línia i esperem que tingui un llarg recorregut”, ha dit Vallverdú. 

La Secció Esportiva del CNCB marcarà els caps de setmana al mes en el qual s’efectuaran els entrenaments en horari de matí i/o tarda en funció de la quantitat de persones apuntades per entrenar aquella jornada. L’embarcació J80 té una capacitat per a cinc persones i s’han preparat abonaments per participar en cinc jornades d’entrenament. Per a més, informació es pot contactar amb les oficines del Club Nàutic Cambrils al  telèfon 977360531, o bé, escriure un correu electrònic a esportiva@clubnauticcambrils.com.