.

Imatge aèrea del Club Nàutic Cambrils. Foto: Cedida

Imatge aèrea del Club Nàutic Cambrils. Foto: Cedida

 El Club Nàutic Cambrils tanca un any intens d’activitats i projectes. Dotze mesos en els quals s’han unit esport, diversió i afició al voltant de la nàutica, apostant fermament per la seva difusió i promoció des de Cambrils. La represa de l’activitat social per socis, sòcies i usuaris a través de tastos, trobades lúdiques i xerrades ha estat un dels grans eixos del darrer any. En aquest sentit, accions solidàries com el Connecta’t per l’ELA i Swim For ELA; enfocades a donar a conèixer l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i a recaptar fons per la seva investigació. Ambdues han comptat amb una gran participació i amb la implicació de la massa social del Club. 

Aquest 2022 ha suposat un any de creixement pel Club Nàutic Cambrils amb l’arribada de tretze nous socis i sòcies. Per al president del CNCB, Ramon Vallverdú, són grans resultats “fruït del prestigi del CNCB, la bona gestió de la infraestructura i de l’esforç en la difusió i promoció de les instal·lacions i les possibilitats que ofereix el Club, el Port i Cambrils”. “El CNCB ha estat un any més, punt de trobada de socis i aficionats que comparteixen passió per la nàutica i seguirem treballant en aquesta línia”, ha afegit. 

Aquest creixement respon també a la millora en els serveis que s’ofereixen al varador, l’àmplia oferta d’activitats a través de les quals es pot gaudir de la passió pel mar, així com els serveis de restauració a través del Barlovento i el Restaurant del CNCB. En l’últim tram de l’any, el Club Nàutic Cambrils ha iniciat també els treballs de construcció del nou edifici de la secció esportiva. Una infraestructura que acollirà aules, oficines, taller i magatzem; a més de nous mòduls de dutxes i serveis. L’edifici, de 96 m2, s’ubicarà entre l’esplanada actual de les instal·lacions de la secció esportiva i l’àrea del varador. 

Precisament, en l’àmbit esportiu cal destacar els magnífics resultats dels i les esportistes del Club; els quals han participat a una cinquantena de competicions d’àmbit nacional i internacional i han recollit els fruïts del seu esforç aconseguint importants trofeus arreu. A més, aquest 2022, el CNCB ha organitzat la seva primera 

regata internacional d’Optimist, la Golden Coast Regatta amb un centenar de participants d’Espanya, Portugal, Lituania, Turquia i Venezuela. Cambrils ha estat seu també de la Copa de España de d’Ilca 4 en la qual va reunir a 133 participants i ha celebrat la 45a edició de la regata de creuers Los Roques; la competició amb més història del CNCB i una de les més destacades a Catalunya. Una celebració que va reunir a més de 150 persones a Cambrils. 

La secció de pesca del CNCB ha impulsat de manera decidida la promoció d’aquesta pràctica estretament lligada al Club i a Cambrils. En els darrers mesos s’ha congregat a desenes d’aficionats als esmorzars, formacions i concursos com el de pesca del Calamar del CNCB, que va reunir 40 embarcacions participants i a 150 persones en el sopar de celebració posterior. A més, enguany la Copa Interclubs ha tornat a Cambrils gràcies als bons resultats de les embarcacions del CNCB. 

Per la seva banda, l’activitat de l’Acadèmia Nàutica i l’Escola de Vela continua amb la seva trajectòria ascendent i s’han assolit xifres de rècord des de la seva creació. Més de 2.600 alumnes han participat al CNCB al programa de Vela Escolar enguany i més de mig miler han participat als cursos de vela, estades nàutiques o Casal de Mar. La Base Nàutica a la Platja del Regueral ha estat també punt de trobada per practicar activitats nàutiques com SUP, el caiac o la banana. 

Dins la tasca de promoció del Club i Cambrils, destaca també l’organització de la Fira Marítima de la Costa Daurada i la participació en salons especialitzats com el de Barcelona, Palma de Mallorca o París.