.

.

TOTS 21


La consellera María José López amb el president del Club Rugby Tarragona, Matías Segura, i altres membres del club al camp de rugbi de l’Anella Mediterrània. Foto: Patronat Municipal d’Esports

Matias Segura és el president el Club Rugby Tarragona i reconèix que ara, gareibé un any després d’haver de penjat les botes per culpa de la Covid-19, “comencem a veure la llum al final del túnel”. Per fi podran culminar  l’assaig sota pals més llarg des de la seva fundació, perquè aquest dissabte el camp de rugbi de l’Anella Mediterrània acollirà el seu primer partit oficial. Serà a les 15.30 h i enfrontarà locals amb el Rugby Club Sitges. Es tracta d’un partit preparatori per a la fase de grups de la Divisió d’Honor Catalana, que s’iniciarà el 6 de març. El partit, seguint les recomanacions del PROCICAT, es farà sense públic per les restriccions derivades de la pandèmia.

“Portem 34 anys d’història”, explicava Segura a Tots21. “Prèviament jugàvem al camp del Complex Educatiu de la Laboral. Durant molt de temps vàrem estar exigint un nou terreny de joc perquè no estava en condicions i, a més, el club anava creixent i la demanda d’utilització de les instal·lacions era més gran”, explicava. L’emigració a l’Anella estava prevista per dies després del final dels Jocs Mediterranis, però tot el que comença malament, acaba pitjor. “Era poc més que un parterre que, a més, tenia uns pals que impedien jugar-hi. Per això estàvem entrenant una explanada que hi ha tot just davant”, comentava. I això després dels mesos “d’incertesa” provocats pel confinament, “al qual ens vam adaptar poc a poc amb entrenaments virtuals”. 

El passat mes de gener, l’Ajuntament de Tarragona va instal·lar al camp una tanca perimetral per tal d’evitar un ús no esportiu de l’equipament i per poder garantir-ne una millor conservació. Aquesta intervenció va tenir un cost de 13.403,98 euros (IVA inclòs) i va incloure la instal·lació d’una tanca de malla a tot el perímetre i tres portes d’accés. A partir d’aquesta millora, que era una llarga reivindicació, el Club Rugby Tarragona s’hi va traslladar i va començar a entrenar amb garanties.

Després de més de dos anys de treball i reivindicacions permanents, finalment s’ha pogut donar el pas a la terra promesa, “La nova junta fa prop d’un mes que hem entrat. Per això cal donar i reconèixer els mèrits de tots aquells que ens han precedit i que han lluitat per fer-ho possible”, rememora l’actual president d’un club que disposa “d’una massa social de 250 persones. Tenim equips de totes les categories, des dels 5 anys fins a veterans, si bé és cert que abans de la pandèmia erem 300”. Segura, en tot cas, puntualitza que encara hi han mancances. “Estem a l’espera de la gespa artificial , que ja està pressupostada (amb un cost de 285.000 euros), i equipaments per fer activitats socials com el tercer temps”. En aquest sentit, des del consistori s’està a l’espera de la redacció del projecte d’ampliació dels vestidors, adjudicada a l’empresa E-SET Serveis d’Enginyeria per un cost total de 5.638,60 euros.

En tot cas, “ara ja podrem disposar d’un camp que estarà a ple rendiment des de les 9 del mati fins a les vuit del vespre els dissabtes perquè ens cal poder donar acollida a tots els equips” d’un club que mira el futur amb noves perspectives. “Des de que hem entrat, la nova junta hem renovat l’equip tècnic del primer equip i de l’escola i formació. Aquest és un aspecte important, de cara a millorar la qualitat de l’ensenyament, i més tenint en compte que ens fixat el repte de passar de Divisió d’Honor Catalana a les divisions B o A estatals en els propers 4 anys”, afirma  Segura.

Per la seva banda, la consellera d’Esports, María José López, ha volgut destacar la importància de la retrobada amb la competició: “Aquest partit oficial és un gran pas per al món del rugbi a la ciutat; som conscients que queda molt camí per fer, però des de l’Ajuntament continuarem treballant per donar resposta a les demandes històriques dels clubs de la ciutat”.

Redacció