.

.

TOTS 21


Permetrà generar quasi el 40% de l’energia elèctrica que consumeix el CMA en el desenvolupament de la seva activitat.

L’actual junta del Club Marítim Altafulla (CMA), ha promogut, des del inici del seu mandat, una sèrie d’accions que duguin al CMA a ser més obert a la seva massa social, a potenciar l’activitat nàutica en la seva màxima expressió, i fer un club més compromès amb el seu entorn.

En la línia del seu compromís amb el medi natural, el CMA ha dut a terme accions d’estalvi i racionalització de l’ús de l’aigua, i la millora en la gestió dels sistemes de climatització que han aportat estalvi en el consum de calefacció, alhora que ha millorat el confort dels seus usuaris.

L’última mesura aprovada en la passada assemblea extraordinària del dissabte, 30 de novembre, es la inversió en la instal·lació de un sistema solar fotovoltaic amb la modalitat d’autoconsum que permetrà generar quasi el 40% de l’energia elèctrica que consumeix el CMA en el desenvolupament de la seva activitat. La inversió prevista per a aquesta instal·lació serà de 18.000 euros i, segons les dades de consum i generació, tindrà un temps de retorn i amortització de 7 anys.

Paral·lelament, i en la mateixa línia d’actuació, el CMA ha signat un contracte per a la compra de la energia que no pugui produir la planta fotovoltaica, amb una comercialitzadora que vendrà la electricitat d’origen renovable. Amb tot, el CMA es convertirà en una entitat que consumirà tota l’electricitat 100% d’origen renovable.

Així mateix, la decisió de dur a terme aquestes mesures estableix que les empreses proveïdores siguin de proximitat, i per aquest motiu tant la d’enginyeria, la instal·ladora com la comercialitzadora elèctrica són de la demarcació de Tarragona.

Per altra part, la junta del CMA té la intenció de reunir-se amb el consistori d’Altafulla per tal que es prenguin mesures a nivell municipal per l’aposta, l’ús i la inversió en energies renovables i en polítiques d’autoconsum. Una de les mesures que el CMA vol traslladar a l’Ajuntament és que es pugui bonificar part de l’IBI d’aquells habitatges o edificacions que apostin per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum.