.

.

TOTS 21


Votació al Claustre del 24 d'octubre de 2019, en el qual s'ha aprovat el Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política.

Votació al Claustre del 24 d’octubre de 2019, en el qual s’ha aprovat el Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política.

El Claustre de la Universitat Rovira i Virgili ha aprovat el Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política en la sessió extraordinària d’aquest 24 d’octubre amb 58 vots a favor, 18 en contra, 2 en blanc i 1 abstenció.

El manifest exigeix la posada en llibertat immediata de les persones injustament condemnades o en presó provisional, el sobreseïment de tots els processos penals i administratius relacionats, i el retorn de les persones exiliades. Alhora, considera que la redacció i aprovació d’una llei d’amnistia és la via preferent per reprendre el camí del diàleg.

A més a més, dona suport a les mobilitzacions cíviques i pacífiques, rebutja la repressió de l’estat espanyol i la violència policial i insta a investigar si la policia ha utilitzat mètodes prohibits en diferents normatives, tant pròpies com internacionals.

La convocatòria de la sessió extraordinària del Claustre respon a una sol·licitud per part d’un col·lectiu de les universitats catalanes, Universitats pels Drets Civils, perquè les universitats públiques catalanes aprovin aquest mateix manifest. A més de la URV, ja ho han fet recentment la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. El manifest es presentarà per a votació als claustres de la resta d’universitats.

El Claustre de la URV ja havia aprovat dues declaracions, el 23 de novembre del 2017 i el 26 de juny de 2019, que denunciaven la judicialització del conflicte polític i reclamaven la posada en llibertat de les persones empresonades per les causes de l’1 d’octubre i del 14 d’octubre de 2019.

L’acord aprovat pel Claustre celebrat aquest matí es farà arribar a la presidència del Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Congrés de Diputats, el Govern de l’Estat i el Parlament europeu.