.

.

TOTS 21


Imatge d'arxiu d'una jornada celebrada al Círcol.

Imatge d’arxiu d’una jornada celebrada al Círcol.

Aquest primer trimestre de l’any El Círcol inicia un Cicle de conferències dissenyat per celebrar el seu 170è aniversari. En paraules de la comissària del mateix, la Sra. Ima Mis, aquest cicle en el que s’explica la història de l’entitat ajudarà entre altres coses a explicar també, la història de la ciutat i la d’aquells ciutadans que van contribuir a fer de Reus la segona ciutat de Catalunya.

També en l’àmbit de les conferències, però en la temàtica més empresarial a la que ens té habituats El Círcol, s’iniciarà l’any amb Josep Ametller, Cofundador i CEO d’Ametller Orígen. El seguirà el director d’Esade Executive Education Òscar Torres amb una sessió oberta d’Esade Alumni. I el mes de març, amb motiu del Dia internacional de les Dones, s’estrenarà amb la taula rodona ‘Lideratge empresarial femení’ protagonitzada per la empresària Rosa Rueda, la directora del Diari de Tarragona, Núria Pérez  i la científica-emprenedora Núria Amigó. Pel que fa al capítol empresarial jove, els joves emprenedors del Beer & Business del trimestre seran el Coaching Nando Coronado, el creador de l’App Invite, Gerard Montagut, i el directiu de Turijobs, Xavi Aizcorbe.

La presidenta d’El Círcol, Patrícia Terradellas, recorda que «Les  xerrades-conferències són d’entrada lliure. Només posem una única condició en el cas del Beer & Business, que assistents i conferenciants han de tenir menys de 40 anys».

En el capítol de lectures, tres llibres absolutament diferents. Per una banda, l’escriptora i periodista Pilar Rahola amb el seu darrer llibre “Ocell d’aire i foc”. Per una altra, l’experta en innovació i tecnologia Àurea Rodríguez ens presenta “Antes muerta que analógica” i, finalment el Dr. Andreu Lascorz  “La vida jueva a la Corona d’Aragó entre els segles XII i XV”, acompanyat pel consol honorari d’Israel.

En l’apartat d’exposicions, El Círcol compta amb un nou comissari, el Sr. Marius Domingo, crític d’art i membre de l’ACCA i l’AICA. De la seva mà coneixerem l’obra de Teresa Felip i Antoni Alcàsser.

En l’aspecte musical es recupera el tradicional Concert Solidari de Carnaval, interromput els dos darrers anys per la crisi sanitària. En aquesta edició el Concert, interpretat per La Vella Dixieland, anirà a benefici de la Fundació Catalana d’ELA, Miquel Valls.  Segons anuncia la presidenta d’El Círcol, Sra. Patrícia Terradellas “Estem segurs que la solidaritat de la gent de Reus i de la comarca es farà evident participant de manera massiva en aquest acte”. També en l’àmbit musical, i de la mà de l’Associació de Concerts de Reus, es podrà escoltar a El Círcol, el concert de la violinista Inés Issel el mes de gener, l’Ennèagon Ensamble el mes de febrer i el concert a piano d’Àlex Alguacil el mes de març.  El mateix mes de febrer, en aquest cas de la mà d'”Amics de Gaudí” la pianista Yoko Suzuki homenatjarà  Alícia de Larrocha en el centenari del seu naixement. L’últim concert del trimestre d’un caire ben diferent estarà protagonitzat per Clau de Volta Ministrils de la Verònica de Reus.
La tarda d’Òpera organitzada conjuntament amb el Consorci del Teatre Fortuny, girarà en torn a  ‘Madame Buterfly’. La conferència introductòria anirà a càrrec de la musicòloga Ekaterina Kàtcheff i es continuarà oferint el ja clàssic pa amb tomàquet a 10€ abans d’entrar a gaudir d’aquesta extraordinària òpera

El trimestre finalitzarà amb un bon Tast de Vermut de Reus.

A part de totes aquestes activitats la vida d’El Círcol continuarà bategant amb les clàssiques partides i classes de bridge, les converses amb francès i anglès, les lectures del Club de Lectura, els balls de saló que després de l’èxit de la darrera temporada, amplien l’horari de les classes de tango creant un nou grup per a no iniciats, les retransmissions dels partits del Barça…