.

El programa inclou la projecció d'una pel·lícula i dos documentals, xerrades i una exposició fotogràfica sobre les persones refugiades

El programa inclou la projecció d’una pel·lícula i dos documentals, xerrades i una exposició fotogràfica sobre les persones refugiades

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Cooperació i  Solidaritat, Ana López, el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Josep Maria Vallès, representants de l’Associació ACTE i del Banc del Temps de Cambrils, i el capità del vaixell Aita Mari de l’ONG Salvamento Marítimo Humanitario, Marco Martínez, han presentat la segona edició del cicle solidari de Cambrils “La Mar de Cinema”, que se celebrarà entre el 9 de maig i el 6 de juny al Cinema Rambla de l’Art.

El cicle solidari té un doble objectiu. Per una banda, la programació aprofita el cinema compromès per remoure consciències sobre realitats de persones que viuen conflictes i guerres, pobresa i migracions. I per l’altra, la recaptació de les entrades es destinarà íntegrament a l’ONG Salvamento Marítimo Humanitario, que es dedica a socórrer i a donar assistència a persones que no troben una altra sortida que arriscar la seva vida creuant el mar.

Si la primera edició del cicle estava dedicada a les persones refugiades, aquesta segona edició aborda amb més profunditat les causes que obliguen a aquestes persones a fugir dels seus països. El cicle consistirà en la projecció d’una pel·lícula i dos documentals al Cinema Rambla de l’Art i l’exposició fotogràfica “Refugiats, l’odissea cap a Europa” a l’Ateneu Juvenil. A més, diverses persones implicades en aquest tema explicaran les seves vivències abans i després de les projeccions.

El 9 de maig, la sessió de “Terraferma comptarà amb la participació del cambrilenc Marco Martínez, capità del vaixell Aita Mari de Salvamento Marítimo, que parlarà de com ha evolucionat la situació dels nàufrags i comentarà la seva experiència en una vaixell de salvament amb l’audiència. El 30 de maig, l’antropòleg Jordi Moreras, gran coneixedor del món àrab, presentarà el documental “De padres e hijos” del director Talal Derki, que explica com un membre d’Al-Qaida enrena els seus fills per ser soldats de la guerra santa. Finalment, el 6 de juny, la directora Alba Sotorra participarà en la sessió del seu documental “Comandante Arian”, on conviu amb un batalló de guerrilleres kurdes.

L’exposició fotogràfica “Refugiats, l’odissea cap a Europa” es podrà visitar del 9 al 7 de juny a l’Ateneu Juvenil. El fotògraf Sergi Càmara mostra la ruta cap a Europa que han d’emprendre moltes persones que volen una vida millor lluny de la guerra.

PROJECCIONS

Terra Ferma
9 de maig
20:45h

Una família de pescadors d’una petita illa siciliana dubta si abandonar el seu ofici de capturar peixos per un altre de més lucratiu: el de “capturar” turistes per vendre’ls-hi passejades marítimes. Però no són turistes només els que arriben, i els pescadors han d’escollir entre les lleis del mar del socors obligat o les lleis italianes que els prohibeixen recollir els nàufrags.

Ens acompanyarà Marco Martínez, capità de l’Aita Mari, el vaixell de l’ONG “Salvamento Marítimo Humanitario”

De padres e hijos
30 de maig
20:45 hores

Tala Derki va viure durant dos anys amb la família d’Abu Osama, un membre de l’Al-Qaida a Síria. El documental és un testimoni de com un membre d’Al- Qaida entrena els seus fills, ja de ben petits, per ser soldats de la guerra santa. El director va viure dos anys amb la família en el territori de guerra..

Amb la presentació de Jordi Moreras, antropòleg i gran coneixedor del món àrab

Comandante Arian
6 de juny
20:45 hores

La directora conviu durant mesos amb un batalló de guerrilleres kurdes que volen alliberar la Ciutat de Kobane de l’ISIS. La càmera fa de testimoni de la vida d’Arian, la seva relació amb les companyes, el dolor per les pèrdues, l’alegria dels retrobaments i l’esperança d’un món millor.

/* JS para menú plegable móvil Divi */