.

El cicle “la Música Batega als Barris” comença demà la seva programació de concerts amb les actuacions de Magogos Corp al barri Pastoreta; Mel i Mató a la Urbanització Pi; Stacey Malibú al barri Jardins de Reus i Afterdark a la Mineta. Durant aquest cap de setmana i els dos propers, Reus viurà una eclosió musical amb 32 concer ts musicals gratuïts de petit format que tindran lloc de manera gratuïta en 32 barris de la ciutat.

El programa pretén donar a conèixer les múltiples manifestacions musicals de grups musicals vinculats a la ciutat i el territori: soul, funky, flamenc, pop rock, cançò catalana, dixie, swing, rumba, boleros, salsa, coral, versió gralla, blues, cant coral i versions d’autor.

Els grups que hi participen són After dark, The Magogos Corp, Mel i Mató, Stacey Malibú, Cover H., Koyaks, Son Tres, The Copperhats, Joan Marcià, El Trio Impossible, Meskalo, Le Même, Alquimia, Cor Jove de l’Orfeó, Pepper&Soul, Sardina’s Golden Rule, Corals Acords de Reus, La Blueseria, Joan Marcià, Canya d’Or i finalment l’artista cubana Yaima Sáez, molt vinculada al centre cubà de la ciutat i que aquests dies es troba a Reus. Tots els grups, amb reconeguda trajectòria, tenen una vinculació directa i propera amb la ciutat.

“L’experiència en el decurs de Reus Capital de la Cultura Catalana fent la música intensament present als barris ha estat el punt de partida perquè la regidoria de Relacions Cíviques decidís un cop més, i d’una manera generalitzada, abraçar amb la música tots els racons de la nostra ciutat. A més a més, s’aposta pel talent del territori, el que reforça l’objectiu de proximitat i descentralització del programa”, ha explicat la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles.

Aquest cicle musical pretén donar suport al teixit associatiu dels barris com a element transversal en el marc del Pla d’Acció Municipal, contribuint a activar la seva vida cultural, social i relacional i alhora potenciar que els grups musicals propers trobin espais per donar-se a conèixer a nous públics. En l’organització hi col·laboren de manera activa les diferents associacions de veïns de cadascun dels barris.

Redacció