.

Un total de 44 cambrilencs i cambrilenques van realitzar dissabte passat, 4 de novembre, part de la ruta dels Espais de la Batalla de l’Ebre dins del cicle de memòria de tardor, ‘La victòria fou silenci’.

Aquesta activitat, organitzada per l’Arxiu Municipal de Cambrils, el Campus Extens de la URV a Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils, va iniciar-se amb una parada al Cementiri Parroquial de Cambrils on es van recordar les 315 persones que hi van ser enterrades durant el conflicte bèl·lic del 1936 al 1939, avui considerades desaparegudes.

Posteriorment, el grup es va desplaçar al Castell de Móra d’Ebre per conèixer des d’aquest punt privilegiat alguns dels moments més rellevants de la Batalla de l’Ebre. La ruta va continuar al Memorial de les Camposines i posteriorment al Centre d’Interpretació 115 dies de Corbera d’Ebre. La visita al Poble Vell no va poder realitzar-se degut a les condicions meteorològiques adverses.

La sortida és una de les activitats més rellevants del cicle de memòria. La propera activitat serà la projecció de la pel·lícula ‘Incerta Glòria’ el divendres 17 de novembre. Properament s’informarà de la noves data de la conferència ‘Els desapareguts de guerra: un cas obert’ de Josep Sànchez Cervelló, que es va ajornar amb motiu de la vaga general. El programa es pot consultar aquí.