.

L'alcalde va tallar la cinta inaugural. Foto: Tots21

L’alcalde va tallar la cinta inaugural. Foto: Tots21

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, acompanyat per Francisco Javier Castillo, CEO de DNA, empresa que gestiona el Parc Samà, van inaugurar ahir a la tarda una nova edició del ‘Christmas Garden Market’. Durant els propers 19 dies i fins al 5 de gener —excepte el dia 25—, el Jardí Històric es vesteix de Nadal amb una ambientació i il·luminació especialment dissenyada per al públic familiar que juga amb diferents elements vegetals i arquitectònics per convertir el parc en un paisatge de conte.

“Cambrils té ganes de Nadal, de celebrar-la cada any amb més entusiasme i esperit, i amb aquest objectiu des de ja fa uns anys donem suport des de l’Ajuntament a la celebració del Christmas Garden Market del Parc Samà, que és sens dubte un dels espais històrics i zoològics més bonics d’Europa que ens ajuden a ampliar l’oferta turística i cultural de la ciutat”, va manifestar Oliver Klein. “Aquesta iniciativa converteix el Parc Samà en pol d´atracció per als veïns més propers del territori, i per descomptat, serveix d´imant de turistes i visitants de totes les procedències”.

El camí fins al pessebre està tot il·luminat. Foto: Tots21

El camí fins al pessebre està tot il·luminat. Foto: Tots21

Klein va destacar que el bon balanç de les edicions precedents “ens fa ser molt optimistes sobre l’aposta realitzada i recolzar encara més encara el futur del projecte”. En aquest sentit, Francisco Javier Castillo va repassar les xifres del 2021: el ‘Christmas Garden Market va rebre al voltant de 10.000 visitants, la majoria famílies i parelles, residents a la província de Tarragona, o veïns de l’àrea de Barcelona amb segones residències a la zona. “És el nostre producte familiar per excel·lència, que entusiasma els més petits de la casa. La ‘Bústia dels Desitjos’ va rebre més de 600 cartes”, va destacar Castillo.

Aquest esdeveniment de caràcter tan familiar fa possible una visita diferent i omple de màgia al Parc Samà, amb una decoració que aprofita al màxim els elements naturals del parc, i una il·luminació nocturna que realça la bellesa dels arbres i de les principals construccions; d’aquesta manera, segons els organitzadors, “s’intenta transportar tots els visitants, no només els més petits, una atmosfera relaxant de calma i benestar, deixant l’estrès a la porta”.

Llums de colors il·luminen el Parc Samà. Foto: Tots21

Llums de colors il·luminen el Parc Samà. Foto: Tots21

El ‘Christmas Garden Market’ es pot visitar durant tot el dia: al matí, de 10 a 14 hores, s’obren les 14 hectàrees del jardí històric i el seu itinerari circular de 3,5 quilòmetres, mentre que a la tarda/nit. de 17 a 21 hores, estaran disponibles quatre hectàrees, amb un itinerari d’1,5 Km. El dia 24, el 31 i el 5 estarà obert només en horari de matí.

Els visitants podran acostar-se al pessebre a l’hivernacle, pujar pel llac-gruta, convertit al llac dels desitjos a través d’un joc de llums específic, i fer les compres nadalenques als llocs d’una desena d’artesans. La presència de comerç local al Saló del Marquesat està prevista els dies 23 i 24, del 27 al 31 de desembre, i del 2 al 5 de gener. La idea és que els visitants puguin adquirir els seus regals donant suport als comerciants “de casa”.

Els colors escollits han estat el vermell, el verd i el daurat. Foto: Tots21

Els colors escollits han estat el vermell, el verd i el daurat. Foto: Tots21

L’espectacle multimèdia amb videomapping que es projecta aquest any sobre la façana colonial del palau s’inspira en la carta encíclica ‘Laudato Si’ del Papa Francisco sobre la cura de la Casa Comuna. Un gran arbre blau de 10 metres d’alçada creixerà sobre la façana com a símbol de la nostra pròpia existència, i també com a recordatori que no som amos del planeta, sinó tan sols els seus administradors i custodis. “El ‘Christmas Garden Market’ és el regal que fem des del parc als nostres visitants, volem que s’emocionin en la seva visita, ja que gràcies a ells podem seguir millorant en la seva conservació i cura”, recordava Francisco Javier Castillo.

Pel que fa a les entrades, el preu per als adults és d’11 euros; l’entrada reduïda, per a nens entre 7 i 16 anys i per a majors de 65 anys, és de 7 euros; l’entrada per a famílies (2 adults + nens 7-16) val 29 euros i serà gratuïta per a menors de 7 anys i persones amb diversitat funcional. Els qui comprin la seva entrada en línia de forma anticipada a la visita tindran un 10% de descompte. Només han de posar durant el seu procés de compra el codi NADALSAMA. Les entrades es poden adquirir a https://parcsama.es/.

A continuació us deixem una galeria d’imatges del ‘Christmas Garden Market’.