.

.

TOTS 21


Façana rehabilitada de l'hospital

Façana rehabilitada de l’hospital

Les obres de restauració de la part del mur i la torre de l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant que estan ubicats a la cara nord i d’adequació de la sala d’exposicions Infant Pere i de la sala on s’ubicava l’antiga biblioteca municipal a les necessitats del futur centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer es troben en la fase final.

A hores d’ara, aquestes obres, realitzades amb la col·laboració del Ministerio de Fomento i del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte amb càrrec als Plans i Programes per la conservació del Patrimoni Arquitectònic i Històric “1,5% Cultural”, estan gairebé enllestides i en breu es duran a terme els treballs inclosos en el projecte de museïtzació.

La previsió és que el nou equipament cultural municipal pugui estar en funcionament aquest estiu.
Gràcies a les obres executades, aquest estiu també es podrà accedir puntualment, mitjançant una escala nova, a la torre del sector nord que s’ha rehabilitat, juntament amb les altres estructures medievals que donen al carrer Jaume Castellví, des de la Plaça Berenguer d’Entença fins a la torre inclosa, tant per la cara exterior com interior dels paraments.

Pas habilitat damunt de la coberta

Pas habilitat damunt de la coberta

Caminar per damunt de la coberta

A més, es podrà caminar per damunt de la coberta d’aquesta part de l’hospital i admirar així les estructures medievals encara visibles i l’entorn que s’hi albirava.

El nou centre de visitants tindrà dues plantes: la planta baixa, on s’ubicarà la recepció i s’explicarà el monument en relació amb la plana del Coll de Balaguer, un indret estratègic des de temps antics; i la primera planta, on s’incidirà sobre el concepte d’hospital en l’època medieval, vinculat a l’hospitalitat, l’acollida de viatgers, pelegrins, pobres…; i també sobre la fundació de l’hospital del Coll de Balaguer, la vida a l’hospital i la seva arquitectura singular.

Per difondre aquests coneixements d’una forma entenedora i amena i alhora provocar emocions i divertir els visitants, es faran servir elements de comunicació audiovisual i interactiva, com ara recursos audiovisuals, reconstruccions històriques, restitucions virtuals, realitats augmentades, etc.