.

L’escriptora reusenca Mònika Escuer. Foto: Cedida

El Centre de Lectura de Reus presentarà el proper 19 de desembre a les 11:30, a la sala Hortensi Güell i també de manera virtual el conte «Institut Pere Mata. Una porta a la ciència», de la reusenca Mònika Escuer, que anirà a càrrec de Fina Masdéu i de l’autora.

Mònika Escuer, nascuda a Reus en 1964, treballa a l’Institut Pere Mata. Es tracta del primer relat d’una col·lecció d’històries sobre la capital del Baix Camp que té com a títol ‘Contes màgics de Reus’, on es barreja la ficció i la història real de la ciutat, i que anirà descobrint els edificis històrics de Reus. Va ser un projecte llençat per l’autora des del micromecenatge.

Tots els beneficis de l’obra seran donats a La Marató de TV3, en l’edició de l’any vinent. La d’enguany, que havia de centrar-se en la salut mental, va quedar dedicada a la pandèmia de la covid-19. Ja té en marxa el segon projecte, també amb la fórmula del micromecenatge: ‘El Barato i les sabatilles màgiques’, on l’edifici protagonista és la botiga El Barato.

Portada del conte

L’obra que inicia la sèrie explica que la Laia va al Passeig de la Boca de Mina a fer volar el seu estel nou. El mestral, però, li juga una mala passada i se li endú cel enllà. Per tal de recuperar-lo, entra en un jardí d’un magnífic edifici dels voltants en què no s’hi havia fixat mai, i que rep el nom d’Institut Pere Mata. Allà, coneix un personatge que la porta a fer una passejada per la història d’aquell lloc. És així com descobrirà la màgia de l’arquitectura modernista i, fins i tot, els viatges en el temps.

Enllaç de youtube des d’on es podrà seguir la presentació