.

.

TOTS 21

Fotograma d’El bosc de Haquivaqui.

El Centre de Lectura de Reus s’ha adherit al CineXic, un circuit estable de programació regular de cinema familiar en català, que serà present a nou ateneus de Catalunya i que promou Òmnium Cultural, amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband.

L’objectiu de CineXic és contribuir a crear nous hàbits de consum cultural, generant nous públics i regenerant-ne els existents. Les sales i espais adherits a aquesta iniciativa projectaran una pel·lícula al mes dirigida a un públic familiar d’entre 3 i 12 anys i triada amb els requisits de tenir qualitat artística i pedagògica, oferir perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals.

CineXic arrencarà al Centre de Lectura el 22 de gener, a les 11.00, amb la projecció de la pel·lícula d’animació Ernest & Celestine. Contes d’hivern, de Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar. França, 2017. Pel·lícula recomanada per a infants de 3 a 7 anys. Durada: 52 minuts. L’Ernest és un os gran amb esperit d’artista i un cor generós. Amb ell viu la Celestine, una rateta òrfena que fa temps va acollir a casa seva. Junts viuran tota mena d’aventures mentre es preparen per a l’arribada de l’hivern. Aquest film és una nova adaptació dels populars contes infantils de Gabrielle Vincent, plena d’encant i valors positius, que manté la bellesa de les il·lustracions originals.

El 26 de febrer, també a les 11, es projectarà una altra pel·lícula d’animació, El bosc de Haquivaqui, de Rasmus A. Sivertsen. Noruega-Països Baixos, 2016. 72 min. El bosc de Haquivaqui és una faula en la qual els animals protagonistes aconsegueixen establir una organització social per afavorir la coexistència entre la diversitat d’espècies que habiten aquest bosc. El film es basa en El ratolí Claus i els altres animals del bosc de Haquivaqui (1953), un conte musical de l’artista noruec Thorbjørn Egner (1912-1990), conegut dibuixant i escriptor de contes, obres de teatre, i compositor de cançons i musicals per a infants. El conte es considera un clàssic per a l’educació dels nens i les nenes noruecs i escandinaus.

L’entrada a les sessions del CineXic serà gratuïta per a la canalla. L’entrada dels adults costarà 2 euros.

Redacció