.

.

TOTS 21

L’activitat implica que siguin les pròpies persones usuàries les que s’encarreguin de tot el procés de plantació i de la cura que precisen en el dia a dia. Foto: Accent Social

Per tal d’impulsar el benestar psíquic i emocional de les persones usuàries, el Centre de Dia de la Pobla de Mafumet, gestionat per Accent Social, ha creat un hort de plantes aromàtiques.

Aquesta tipologia de plantes han format part de la cultura del país des de temps immemorials, i el fet de fabricar un jardí d’aquestes característiques permet a les persones usuàries poder reconèixer les seves propietats i els seus usos, tant en el món medicinal com en el culinari i preservar-ne el seu valor cultural.

A més, aquesta activitat implica que siguin les pròpies persones usuàries les que s’encarreguin de tot el procés de plantació i de la cura que precisen en el dia a dia, i això comporta molts beneficis per a elles: estimula la creativitat, relaxa, afavoreix la psicomotricitat i apropa al procés de la natura, tot proporcionant benestar psíquic i emocional.

“Es tracta d’una activitat ocupacional que gratifica als nostres usuaris i usuàries perquè els fa sentir essencials, els manté actius, ocupats mentalment i els predisposa a treballar en equip i reforçar relacions socials, trets que milloren el seu estat anímic”, explica Laura Llopart, directora del centre de dia de la Pobla de Mafumet.

Redacció