.

L'espai Fosses històriques opta al Millor Monument Funerari. Foto: Cedida

L’espai Fosses històriques opta al Millor Monument Funerari. Foto: Cedida

El Cementiri General de Reus ha estat nominat com a finalista a tres categories de l’edició d’enguany de la convocatòria al Millor Cementiri de l’Estat Espanyol en els apartats de Millor Cementiri, Millor Monument Funerari i Millor Activitat de ‘Portes Obertes’. Aquest concurs, convocat per la revista Adiós Cultural, reconeix i premia els millors recintes funeraris de l’estat, així com les activitats de divulgació i difusió que s’hi realitzen.

Els premis obren fins el dia 31 d’octubre un procés de votació popular a través de l’enllaç: https://www.revistaadios.es/edicion/8/Concurso-de-Cementerios-de-Espana-2022.html.

Un cop s’esgoti aquest termini, un jurat professional en cadascuna de les àrees citades determinarà l’ordre dels guanyadors d’entre els diversos finalistes.

Una imatge del Concert per al Record. Foto: Cedida

Una imatge del Concert per al Record. Foto: Cedida

El Cementiri General de Reus presenta l’espai Fosses Històriques a la categoria de Millor Monument Funerari i en la de Millor activitat de Portes Obertes per divulgar la riquesa històrica i artística enguany el Cementiri General de Reus hi participa amb la presentació de l’activitat Retrobaments, la proposta poètico-musical realitzada el passat 28 de setembre.

Amb aquests guardons, la revista Adiós Cultural, destaca l’interès històric, social, medi ambiental, artístic i patrimonial d’aquests equipaments funeraris, així com la intenció de reivindicar-los com a llocs plens de vida i de record de les persones que hi reposen. Una altra de les finalitats dels premis és la de conscienciar a la ciutadania de l’important patrimoni que s’hi conserva i del qual cal potenciar-ne el coneixement.

El Cementiri General de Reus va rebre en l’edició de l’any passat (2022) dos guardons: un segon premi al mausoleu del General Prim en la categoria al Millor Monument Funerari i un tercer premi (exaequo amb la ciutat de Bilbao) als concerts Músiques per al record, en la categoria a les millors activitats de portes obertes.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */