.

“Aquí se celebren enterraments tots els dies de l’any, fins i tot avui”, afirma una de les treballadores del cementiri municipal. En concret, s’hi han fet quatre sepelis aquest dia de Tots Sants: el primer a dos quarts de deu, el segon a dos quarts d’onze, el tercer a la una i el darrer a les tres de la tarda.

Una de les raons per obrir l’accés des del camí del Llorito durant aquests dies és, precisament, la de facilitar l’accés al seguici d’aquests enterraments i que no ho hagin de fer per l’entrada principal, que queda estreta per la rierada de visitants que hi entren i en surten.

És un dia d’aglomeracions en què la rotonda del cementiri deixa de ser un pàrquing dissuassori per esdevenir el punt on es concentren més vehicles a la ciutat, amb un trànsit de vehicles constant. El mateix passa a banda i banda del túnel que passa per sota de l’A-7, on s’habiliten dues línies d’aparcament.

Les oficines reben també un degoteig constant de consultes, i tenen pocs moments de descans durant les deu hores en què l’equipament resta obert des del passat 22 d’octubre i fins demà (de 9 del matí a 7 de la tarda). Enguany, un punt d’informació digital a l’entrada principal els facilita la feina amb el tipus de consultes més freqüents. El monitor permet als visitants localitzar qualsevol nínxol introduint el nom del difunt, i els dóna la ruta més directe per accedir-hi.

L’esplanada de davant de l’entrada principal, que normalment funciona com a zona d’aparcament, és on es concentren les parades de flors. Una de les venedores, la Jessica Fernández, lamenta que enguany el ritme de venda està sent menor perquè li ha tocat un dels estands més allunyat de l’entrada. L’afluència de visitants al cementiri, assegura la Jessica, és gairebé igual d’intensa ahir que avui: “És impressionant. Tant avui com ahir a les set del matí ja hi havia gent esperant, tot i que el cementiri no obre fins les nou”.