.

Alumnes que han pres part en la iniciativa

Alumnes que han pres part en la iniciativa

Fomentar la lectura mitjançant la cooperació entre els propis alumnes del centre és el principal objectiu de l’activitat ‘Padrins de lectura’ que ha posat en marxa el CEIP Centcelles de Constantí. El projecte vol estimular i fer gaudí de l’activitat lectora dels més petits sense que l’alumne ho vegi com una obligació i a més permet fomentar la responsabilitat i la capacitat organitzativa dels alumnes més grans.

Aquesta activitat ja es va començar a fer l’any passat i, després de la seva bona acollida, es va decidir repetir-la des del Pla d’Impuls de Lectura a l’Escola. Si bé és cert que, d’entrada, el primer objectiu és el foment i el treball de la lectura, la iniciativa també permet fomentar la cohesió social, tal i com explica Violeta Cristià, mestra del projecte a l’escola Centcelles. “Com que els nens de primer a sisè tenen edats tant diferents i no acostumen a fer activitats junts, el que fem és que cada nen de 6è té un fillol de primer”.

El que han de fer un cop per setmana aquestes parelles és, en els trenta minuts de lectura, que l’alumne de 6è plantegi activitats de lectura als nens de 1r. Unes activitats que poden anar des de la lectura, fins a una petita entrevista per “fer que es coneguin una mica”, subratlla Cristià.

Un cop les parelles de 6è i 1r han signat el contracte simbòlic que els vincula al llarg del curs, ‘Padrins de lectura’ es durà a terme cada setmana durant mitja hora, en l’horari lectiu que hagi escollit el centre.