.

Els blaus han fet un partit molt complert i han suportat la pressió de la pista

El CBT jugava el partit més important en el que va de temporada, i probablement el més difícil fins ara. La victòria era l’únic resultat vàlid per mantenir viu el somni de l’ascens. Davant, el CB Morón, l’equip local i un pavelló ple a vessar.

Els blaus, conscients del que hi havia en joc van començar molt entonats. Amb una defensa molt intensa, els tarragonins marcaven el ritme del joc. El domini del rebot i les pilotes recuperades els permetien posar el primer avantatge en el marcador (0-6). El Morón tenia clar que calia reaccionar i amb l’empenta de la seva gent aconseguia girar el marcador amb un parcial de 7-0. Els tarragonins, però, no pensaven deixar escapar l’oportunitat. Les sensacions eren bones però el marcador segui massa ajustat. Al final del quart s’arribava amb un 16-19.

Al segon quart apareixien els dubtes i la falta d’encert. En un mal inici dels homes de Berni Álvarez semblava que els locals serien capaços de recuperar la dinàmica al marcador, però dues pilotes recuperades de manera consecutiva retornaven la tranquil·litat a la banqueta visitant.

El Morón es veia obligat a demanar temps mort davant la impossibilitat de retallar distàncies. A la represa, els blaus canviarien la defensa, en el que seria, probablement, una de les claus de la victòria. I és que les variables defensives durant la resta del partit van permetre als tarragonins gestionar el temps del partit.

Calia, però, trencar el marcador i posar terra de per mig, i amb dues noves recuperacions i un triple d’un Gerard Santiago molt entonat, els blaus aconseguien un +7 i forçaven un nou temps dels locals. Fins a final de quart, la dinàmica es va mantenir estable, els tarragonins sumant en atac i molt sòlids en defensa. A la mitja part s’arribava amb la màxima diferència fins al moment. (25-34)

Una afició bolcada

El Morón, amb una afició bolcada, sortia molt més entonat dels vestuaris. Cistelles fàcils a la pintura i una defensa zonal permetien als sevillans retallar distàncies. El públic embogia amb cada cistella local i la seva pressió es feia notar a la pista.

Al minut 5 s’arribava amb un 37-43 que donava ales al Morón. A diferència del partit d’ahir, els tirs lliures aquest cop els tirs lliures sí volien entrar i malgrat la manca de claredat en atac els del Serrallo mantenien la distància en el marcador.

Els canvis en el conjunt blau, i una zona 3-2 molt sòlida donaven de nous aire a l’equip. Amb la dupla Biaget-Fernández a pista les sensacions tornaven a ser bones. Una molt bona triangulació la culminava Homs amb un importantissim 2+1 que situava als visitants a 11 punts de diferència. Al final del tercer quart l’avantatge era de 13 punts (45-58).

El darrer quart començava a la perfecció pel interessos tarragonins. Malgrat la manca d’encert en el tir exterior, la bona defensa individual permetia que la distància es mantingués en el marcador. Al 5 minuts pel final el CBT seguia manant de manera clara (51-63). D’aquí al final ni l’empenta del Morón, ni la espectacular entrega de l’afició local, convertint el pavelló en una pista grega, eren suficients per rebaixar l’avantatge. Un últim minut poc afortunat pels tarragonins permetia als sevillans retallar la distància i situar el 64-72 amb el que es tancava el partit.

Victòria importantíssima d’un CBT que segueix viu en la lluita per l’ascens. Demà, 18:00, es disputarà el darrer partit del play off d’ascens a la LEB Plata contra el Grupo INEC Queso Zamorano.