.

Partit estrany al Serrallo. Una hora d’inici gens habitual. Berni sancionat sense poder dirigir a l’equip. El primer partit de Henry Wilking al Serrallo. La baixa per lesió a darrera hora de David Mesa i les conegudes de Mijalho Zvonar i Mike Balkovic. I sobretot el fet de tindre davant a un equip històric del basquet estatal, el Menorca Bàsquet que tantes vegades havia visitat el pavelló del Serrallo amb anterioritat en lligues LEB.

I de forma estranya va començar el partit. Els dos equips van començar a veure-les venir. Durant els primers minuts es pot dir que s’estaven estudiant. I va ser l’equip visitant qui va ensenyar les seves credencials més aviat, amb el seu potencial de joc interior encapçalat per Jan Orfila, que va ser l’amo i senyor de les dues zones. Menorca va passar a dominar el joc sobre el parquet i a controlar a la perfecció el marcador. L’IBERSOL CBT no veia la formula de trencar la defensa de l’equip illenc. Ni amb les accions dels jugadors interiors, ni amb el tir exterior ho aconseguien.

Els primers deu minuts van acabar amb 5-10 al marcador i durant el primers minuts del segon quart, el conjunt visitant ja va ser capaç de posar deu punts de diferència a l’electrònic. A la meitat de segon quart Fernando Arias va decidir posar a l’equip a defendre en zona. I el resultat va ser bo. Menorca va veure com els seus atacs no aconseguien cistella i el marcador es va anar escurçant poc a poc fins arribar escurçar la diferencia fins als 3 punts 22-25. L’equip punt a punt, cistella a cistella, va ser capaç de retallar les diferències, però l’efecte zona es va desfer durant el darrer minut del període, arribant-se al descans amb 22-29.

I el tercer quart va començar amb un ritme diferent. Els dos equips sembla que havien pujat el ritme i la intensitat. Va ser Menorca qui es va aprofitar d’aquest joc i amb 3 minuts va aconseguir portar la diferencia en el marcador, de nou per sobre dels deu punts 24-35. Orfila, era l’amo i senyor de la pintura i feia estralls a la defensa del CBT i sobretot imposava la seva autoritat defensiva. Poc a poc el conjunt menorquí va ser capaç d’ampliar la diferència fins els dinou punts 26-45.

El partit es complicava i molt. Menorca es trobava còmode i veia dominador del partit. El joc del CBT, no funcionava. El percentatge en tir exterior era molt dolent (3 de 13 en triples al final del partit). Tot plegat va fer que al final del tercer quart la diferència fos de vint punts, 30-50.

Trenta punts en tres quarts eren una de les anotacions més baixes que el públic del Serrallo havia vist en molt de temps. El joc ofensiu del IBERSOL CBT no havia funcionat fins el moment i res feia pensar que canviaria durant aquest darrer quart del partit. I així va ser. encara que amb una certa millora, el Bàsquet Menorca també va dominar amb claretat els darrers deu minuts al igual que la resta de partit.

Al final del resultat va ser el de menys, 51-75. El més important es la sensació que va deixar l’equip, i sobretot el fet d’encadenar la tercer derrota consecutiva, que l’allunya de les primers posicions de la classificació.