.

L’alcalde del municipi, Jordi Ruiz, també ha tastat un tros de l’enorme truita. Foto: Tots21

El Catllar viu aquest dies la seva Festa Major d’Hivern amb una programació d’activitats per a tots els gustos. Aquest dissabte, veïns i veïnes han tingut l’oportunitat de comprar roba de segona mà al Mercatllar. Diverses paradetes han omplert la plaça Pau Sulé i Mensa, amb l’acompanyament de la música d’un Dj i l’organització de diversos tallers.

Una imatge del mercat de segona mà. Foto: Tots21

Els paradistes valoraven positivament aquesta iniciativa, que se celebra per primera vegada al municipi. “Hem anat venent cosetes. Jo m’he pogut desprendre de roba que ja no volia perquè un altre li doni una segona vida”, comentava la Glòria. Des de les 10h i fins a les 15h, la música no ha deixat de sonar a la “Placeta” mentre un grup de gent ballava i passava una bona estona.

El mercat ha estat amenitzat per un Dj. Foto: Tots21

Paral·lelament, a la pista de les Escoles Velles es jugaven les finals del torneig de futbol del poble, mentre els espectadors degustaven una truita cuinada en una paella d’un metre i quinze centímetres. Els ingredients per tan enorme truita: 38 kg de patates, 5kg de cebes i uns 330 ous. A les set del matí, el Ricardo Pacheco, el cuiner, començava a muntar tot el necessari i poc abans de les 13h la truita estava llesta. El temps de cocció: tres hores i mitja.

Han calgut 330 ous per fer la truita. Foto: Tots21

És el primer any que El Catllar acull una truitada per la Festa Major. L’alcalde del municipi, Jordi Ruiz, explicava que “hem fet coincidir la truitada amb les finals del torneig de futbol perquè els espectadors puguin menjar mentre veuen els partits”. La barra anava a càrrec de la secció de futbol sala i els beneficis es destinaran a La Marató de TV3.

Aquest era l’aspecte de la truita gegant. Foto: Tots21

Aquest diumenge continuen els actes, amb la festa de l’oli al pati de la Cooperativa, la missa a l’església i un dels actes més esperats, la recuperada Baixada de trastos. I per la tarda, ball amb Enric Vidal a la Sala polivalent.

A continuació els deixem una galeria d’imatges del Mercatllar i la truitada popular.

V.Tapias