.

.

TOTS 21


Agafant microinvertebrats a la resclosa

El Catllar ha celebrat aquest dissabte el Dia Mundial de les zones humides, organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament i l’Associació mediambiental la Sínia. Així, s’han dut a terme diverses activitats a la rescolsa del riu.

La primera d’elles ha estat un taller de macroinvertebrats per observar els animals que viuen dins de la resclosa i també indiquen molt la qualitat d’aigua del Catllar, que és de bona qualitat,segons els experts.

Penjant una caixa de mallarenga

Després, s’han penjat unes quantes caixes niu, una de ratapatxec (que és el nom que se li dóna al ratpenat al a zona del Baix Gaià) i l’altre de mallarenga.

Una de les altres activitats desenvolupades ha estat plantar a la vora del riu, mentre altres nois han anant a veure els macroinvertebrats amb lupes i un microscopi elèctric.

La jornada ha enregistrat una gran afluència de gent no només del poble sinó també de pobles veïns.

El regidor de Medi Ambient, Antonio López, amb un niu trobat dins d'una de les caixes

El que es promou és veure l’estima cap a l’entorn, on les famílies puguin participar en ell amb activitats didàctiques i lúdiques.

Per més endavant s’està pactant amb l’Ajuntament del Catllar de fer més activitats, per una banda a nivell tècnic, com obrir els antics gorgs i la recuperació del bosc de ribera, i per altre banda, l’aspecte més social, impulsant activitats d’educació ambental. Amb l’escola es vol fer un programa d’activitats i seguir realitzant noves campanyes de voluntariat, com alliberar alguna tortuga de rierol.

Text i fotos: Alba López