.

Imatge del riu Gaià. Foto: Alba López.

Imatge del riu Gaià. Foto: Alba López.

El 2 de febrer de cada any, se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides i es commemora la data en què es va adoptar la Convenció sobre els Aiguamolls, el 2 de febrer de 1971. És per aquest motiu que, el proper dissabte 1 de febrer, al Catllar s’organitzaran diferents activitats a la zona humida de la resclosa de la fàbrica del Catllar.

Des de l’Associació Mediambiental la Sínia i l’Ajuntament del Catllar, i amb el suport de la Direcció General del Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, han organitzat un programa entorn al riu Gaià. En concret, s’han organitzat diferents tallers que tindran lloc durant tot dia.

La primera de les activitats té a veure amb un taller de macroinvertebrats, coordinat pel Xavier Llopart. La segona activitat serà una observació i identificació d’ocells, que coordinarà l’Albert Pardo. Per útlim, destaca una penjada de diverses caixes-niu per a ocells insectívors. Tots tres tallers s’iniciaran a les 10 del matí.

I per acabar, a la 1 del migdia, s’alliberarà un ocell d’un Centre de Recuperació de Fauna.

Història del dia mundial de les zones humides

Des de 1997, cada any, organismes oficials, organitzacions no governamentals i grups de ciutadans de tots els nivells de la comunitat han aprofitat l’oportunitat per realitzar actes i activitats encaminats a augmentar la sensibilització del públic en general, sobre els valors dels aiguamolls i els beneficis que reporten en general.

/* JS para menú plegable móvil Divi */