.

El Centre Cultural del Catllar serà un dels escenaris el proper 16 de març, a les 19:00 hores, de ‘Cap butaca buida’, una iniciativa que té com a objectiu plantar la primera llavor perquè la jornada esdevingui la Diada Nacional del Teatre. Al Catllar es podrà veure Ivan i els gossos, de Hattie Naylor, amb direcció de Xavier Boada Boada i interpretació de Pau Rosell. La proposta teatral s’emmarca dins la programació d’hivern del Centre Cultural del Catllar.

Ivan i els gossos se situa a Moscou l’hivern de 1996. La caiguda del règim comunista ha abocat milers de persones al carrer. Ivan Mishukov té 4 anys i per a ell, la paraula casa es tenyeix per l’olor a vodka i les galtes vermelles de la seva mare contra la paret. Quan casa deixa de ser un lloc segur, s’escapa als carrers buscant un lloc on formar-hi part, llençant-se a la immensitat de Rússia enmig del fred de l’hivern. Ivan i els gossos és una amarga carta de comiat cap la nostra humanitat, que ens convida a escoltar totes les coses salvatges que ens envolten enmig de la ciutat.

Les entrades es poden comprar per 5 euros a www.entrapolis.com. L’Ajuntament del Catllar ofereix la possibilitat qui no pugui o no sàpiga comprar les entrades on-line a poden adquirir-les amb targeta o efectiu, a les oficines municipals en horari d’atenció al públic.

Una iniciativa teatral del país

La primera edició del projecte Cap Butaca Buida, una iniciativa impulsada per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Time Out, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. ha posat a la venda 60.457 entrades en 145 espais escènics de tot Catalunya per al dissabte 16 de març amb el repte que no en quedi ni una de lliure.

En total s’oferiran 176 obres, algunes de la cartellera i d’altres programades especialment per a la jornada. A portal del projecte es poden consultar totes les obres i sales disponibles, a més del compte enrere de butaques buides. L’objectiu de la iniciativa és plantar la primera llavor perquè la jornada esdevingui la Diada Nacional del Teatre, a l’alçada d’altres esdeveniments culturals massius.

Cap Butaca Buida també té un vessant solidari. Així, ADETCA destinarà el 2% de la recaptació total (en referència al percentatge que es reclama per a cultura del pressupost de la Generalitat) a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició de Cap Butaca Buida, l’entitat beneficiària serà l’ONG Pallassos Sense Fronteres per “la seva tasca humanitària”.