.

.

TOTS 21


Foto de família dels participants a la plantada. Foto: Tarragona21

Foto de família dels participants a la plantada

El Catllar ha celebrat avui la Festa de l’Arbre. Ha estat molta la gent que s’ha acostat aquest matí per esmorzar botifarra a la brasa, però encara més després, quan ha començat la plantada vora el riu Gaià. En total gairebé, 60 persones han respost a la crida.

El grup s’ha dividit en dos per plantar al talús del costat de la fàbrica i al pont vora la fàbrica de les garrofes. Moltes famílies s’han acostat a fer aquesta activitat, convertint-se en voluntaris de la Sínia per un dia o d’altres famílies que ja fa temps que vénen amunt i avall del riu, col·laborant amb diferents activitats que s’hi han proposat.

Un moment de la plantada

Un moment de la plantada

A les alzines d’en Bigas Luna han estat plantats 15 exemplars i diferents plantes del bosc de ribera, tot explicant el projecte del gran capital (www.elgrancapital.com), que reparteix alzines dedicades al cineasta arreu. L’Ajuntament subratlla que es tracta que “aquests espais deixin enrera la canya americana, espècies exòtica difícil d’erradicar i donin pas a plantes pròpies de la vora del riu, amb tamarius, freixes, matabous o roser salvatge”. Tot plegat ha quedat coronat amb les alzines.

El consisstori ha donat les gràcies “a totes aquestes persones que s’han acostat i gaudit d’aquest matí al Catllar, fent que la primavera sigui primavera”. L’entitat organitzadora també ha agrait al consistori “les facilitats i recursos per fer d’aquest dia un dia rodó”.