.

Imatge de l'APP de l'Ajuntament d'El Catllar.

Imatge de l’APP de l’Ajuntament d’El Catllar.

El Catllar posa en funcionament una aplicació mòbil, ‘Posat el Catllar a la butxaca’, al servei dels ciutadans del municipi. D’aquesta manera fa un pas endavant en la tecnologia, la comunicació i la difusió cultural i turística del municipi. També s’hi destaca els restaurants, allotjaments i comerços del Catllar, axí com un apartat d’incidències on l’usuari pot ajudar a millorar la via pública.

Aquest dispositiu que ja es pot descarregar de forma gratuïta, tan per a mòbils Android com per iPhone, integra diferents funcionalitats dins d’una sola app, de manera que es pot portar tot el Catllar a la butxaca.

L’usuari podrà consultar les notícies municipals i tota l’agenda cultural i esportiva. Cada activitat està detallada amb tota la informació d’interès relativa a cada acte amb i també podrà veure’l geolocalitzat en el mapa. Aquesta opció resulta de gran utilitat, ja que en el cas de no conèixer la ubicació on es realiza l’acte, l’aplicatiu ens explica com arribar-hi a través de Google Maps.

Comunicació d’incidències

Catllar APP, que es pot consultar tant en català com en castellà, també integra un apartat d’incidències. S’inicia així, una nova manera de comunicació entre l’Ajuntament i el ciutadà. Amb aquesta eina d’incidències, els veïns que detectin una incidència a la via pública, com per exemple un fanal que no funciona, espais malmesos o mobiliriari urbà en mal estat ho podran comunicar d’una manera directa i senzilla al consistori a través del mòbil. Seguint les indicacions de l’aplicatiu es pot pujar la fotografia corresponent, geolocalitzar on es troba la incidència i afegir-hi un comentari. Tota aquesta informació arribarà a l’Ajuntament. Posteriorment el ciutadà rebrà una atenció personalitzada del seguiment d’aquesta incidència, ja que l’administració els enviarà diferents alertes que els usuaris rebran directament al mòbil.

Atractius del municipi

Una altra categoria interessant de l’app és l’apartat de ‘Què fer’ on s’hi poden trobar els deferents llocs d’interès del Catllar, com són el Castell, els jaciments arqueològics i la Vall del Riu Gaià, entre d’altres. Cada espai conté una fitxa ampliada amb l’explicació i la seva ubicació al mapa per tal de poder-hi arribar amb l’ajuda de Google Maps.

Des de l’ajuntament s’ha volgut també fer una aposta clara pels serveis de restauració que ofereix el municipi. L’usuari hi trobarà els bars, restaurants i allotjments del poble. També s’ha volgut destacar tots els comerços i establiments.

El mapa interactiu de l’aplicació permet a més utilitzar ‘Catllar App’ com a guia turística del municipi. S’hi ha incorporat tots els llocs d’interès, de restauració i també la informació d’interès.

Com descarregar l’aplicatiu?

Per descarregar l’aplicació, cal anar a l’Apple Store, en el cas de tenir un mòbil Apple o a Google Play, en el cas de disposar d’un Android i buscar ‘Catllar App’. La descèrrega és gratuïta i ràpida.

Aquesta aplicació l’ha creat l’empresa AppAjuntaments, gestionada pels periodistes Sergi Casado i Mar Cirera, a través d’un acord entre l’Ajuntament i el Circdelacultura.