.

Més d’una trentena de membres de les juntes de govern de les dues Comunitats de Regants de l’Ebre han participat, aquest dissabte al migdia, en la trobada que el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha celebrat, per primera vegada, a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de l’Ampolla.

El CAT ha volgut impulsar aquesta jornada per proporcionar i facilitar un espai de trobada i contacte amb els principals responsables del sector agrícola a les Terres de l’Ebre amb la voluntat de fomentar el diàleg bidireccional, conèixer les seves preocupacions i estudiar quines previsions hi ha de cara a la present campanya.

Per a Joan Alginet, President del Consorci d’Aigües de Tarragona, “comptar amb la complicitat de les dues Comunitats de Regants de l’Ebre és fonamental i és per això que al CAT ens hem compromès, com hem fet històricament, a tenir permanentment en compte les seves necessitats i interessos. De fet, al llarg dels 35 anys d’història del Consorci, el binomi entre CAT i regants ha permès modernitzar les infraestructures hidràuliques del Delta i convertir aquest territori en un dels principals productors d’arròs de tota Europa. Personalment, com a veí del Delta i alhora President del Consorci, vetllaré perquè l’activitat del sector tingui un paper prioritari en la presa de decisions, ja que cal assegurar-nos que l’activitat agrícola i, especialment l’arrossaire, es mantingui ben viva malgrat possibles adversitats”.

Els presidents d’ambdues comunitats, per la seva banda, han volgut mostrar la seva satisfacció i agraïment als responsables del Consorci, assegurant que molts dels seus membres trepitjaven les instal·lacions de l’Ampolla per primera ocasió. “Volem ser un Consorci transparent i pròxim, i per això hem apostat per obrir les portes de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP). Volem assegurar-nos que els nostres veïns regants saben com tractem i gestionem aquest bé fonamental per a nosaltres i per al desenvolupament de la seva activitat professional”, ha afirmat el President del CAT en la recepció institucional que s’ha dut a terme a l’Aula de l’Aigua de l’ETAP. La jornada ha inclòs una visita per la l’Estació Potabilitzadora i un dinar de germanor.