.

Treballadors i treballadores del CAT han plantat 35 arbres a l’ETAP de l’Ampolla en el Dia Mundial del Medi Ambient. Foto: Cedida

Mig centenar de treballadors i treballadores del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) han participat en la plantada col·lectiva de 35 arbres que l’ens ha organitzat en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient. Concretament, s’han plantat una quinzena de pollancres blancs, una desena de lledoners i una desena de carrasques en un espai natural integrat dins de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) del CAT a l’Ampolla. Les espècies, provinents d’un viver pròxim a l’ETAP, s’han escollit d’acord amb criteris d’adequació a la flora original de l’ecosistema local amb la voluntat d’afavorir la riquesa natural de l’entorn més proper a aquest espai de treball.

Atès que, de mitjana, un arbre emmagatzema uns 150 kg de CO₂ cada any, es preveu que els 35 exemplars plantats per l’equip humà del CAT emmagatzemin anualment 5.250 kg de CO₂. Això contribuirà a compensar  un 60% del quilometratge anual realitzat pels vehicles de combustió del CAT mitigant, d’aquesta manera, la petjada de carboni del Consorci.


Altres notícies:


Per al president del Consorci, Joan Alginet, “aquesta acció és especialment significativa perquè revalida el nostre compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, i alhora fomenta la cohesió del nostre equip humà”. Així mateix, Alginet detalla que “hem plantat 35 arbres amb motiu dels 35 anys que fa que el Consorci potabilitza i subministra aigua al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. De fet, amb aquesta petita gran acció volem ajudar a garantir un futur més sostenible i amb un paisatge ric per a les Terres de l’Ebre”.

La iniciativa s’emmarca en el pla d’accions que impulsa el CAT d’acord amb els criteris ESG (Environmental, Social i Governance), a través dels quals es promouen pràctiques que beneficien la comunitat i l’entorn en què el Consorci opera.