.

Alícia Vázquez, semifinalista als 100 metres tanques del Nacional sub-23 disputat a Tarragona

Alícia Vázquez, semifinalista als 100 metres tanques del Nacional sub-23 disputat a Tarragona

El Club Atletisme Tarragona, representat per 10 atletes, ha aconseguit un total de 9 medalles, 1 d’or, 2 de plata i 6 de bronze i dos rècords de Catalunya en el Campionat d’Espanya Màster d’atletisme a l’aire lliure disputat aquest cap de setmana a Sagunt.

Per segon any consecutiu, tots els atletes participants del CA Tarragona han obtingut alguna medalla en aquesta competició, destacant que els relleus femenins 4×100 i 4×400, de la categoria F50, han batut el respectius rècords de Catalunya d’aquesta especialitat.

El relleu curt femení, format per Marisa Pradillo, Ana Cabello, Maribel Vallvé i Pilar Fernández, va batre el seu propi rècord aconseguit fa un mes i el va rebaixar en més d’un segon, deixant-lo en 1:02.72, i aconseguint la tercera plaça, darrera dels potents equips del Playas de Castellón i At. Indep. Malagueño. El relleu llarg, format per Antònia Royo, Maribel Vallvé, Pilar Fernández i Ana Cabello, aconseguia el sotscampionat d’Espanya, també darrera del Playas de Castellón. Aquesta prova s’afrontava amb molt de respecte, ja que no s’adaptava a les característiques específiques de les integrants de l’equip, però a la vegada amb molta il·lusió per intentar establir el rècord de Catalunya amb una bona marca la qual cosa es va aconseguir amb un registre de 5:32.16.

A nivell individual, en Josep Maria Mateo es va proclamar campió d’Espanya a la prova del salt d’alçada de la categoria M50 en superar el llistó situat a 1.50m. A banda del relleu 4×400 femení, l’altra medalla de plata la va obtenir en Luis Sáez (M70) al llançament de javelina amb un llançament superior de 32.13 metres, que li suposa nova marca personal en aquesta prova.

Les medalles de bronze individuals van ser Antònia Royo (F50) a l’exigent prova dels 2000 metres obstacles amb un magnífic temps de 9:16.74, Jesús Montolio (M45) als 400 metres llisos amb un bon registre de 54.26 segons, en Josep Maria Mateo al salt amb perxa amb un salt per sobre de 3.24 metres, marca personal, en Juan Carlos Herrera (M45) al triple salt amb un millor salt de 11.04 metres, també marca personal, i Patri Amador (F35) als 800 metres llisos on, en una agònica recta final, va acabar en la tercera posició amb un excel·lent temps de 2:20.04.

Altres actuacions destacades van ser les de Marisa Pradillo (F55) i Maribel Vallvé (F50) al llançament de martell amb uns esplèndids llançaments de 26.93 i 23.93 metres, respectivament, de Patri Amador als 400 metres llisos amb un bon registre de 1:01.92, Ana Cabello (F50) i Josep Maria Mateo al salt de llargada amb 4.00 i 5.07 metres, respectivament, i de Juan Carlos Herrera als salts d’alçada i perxa amb un registres 1.60 i 2.94 metres, respectivament.

Foto adjunta (esq. a dreta): Juan Carlos Herrera, Maribel Vallvé, Antònia Royo, Ana Cabello, Marisa Pradillo, Patrícia Amador, Pilar Fernández i Josep Maria Mateo.

Alícia Vázquez, semifinalista als 100 metres tanques del Nacional sub-23 disputat a Tarragona

Es disputava també aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya sub 23, a l’Estadi Natañlia Rodríguez de Tarragona, amb la participació de dos atletes del CA Tarragona, Alícia Vázquez i Jan Sans, ambdós en les proves de tanques altes.

Tots dos es presentaven al campionat lluny del seu millor estat de forma, atès que estaven en ple procès de recuperació de lesions recents. Alícia era sisena en la seva semifinal, amb un registre de 16.34 segons, lluny de la seva marca i del pas a la final, i finalitzava la prova amb la 15ena millor marca.

Menys sort tenia en Jan Sans, que notava de nou molèsties durant l’escalfament i es veia obligat a renunciar a la seva participació, per tal de no arriscar-se a recaure en la seva lesió.