TOTS 21

El Trio Pléyádes, dissabte, durant la seva actuació. Foto: Cedida

Segon concert i segon èxit en la primera edició del Castellvell MusicFest. Aquest dissabte al vespre, la plaça de Rosa Maria Solé acollia l’actuació del Trio Pléyádes, amb prop d’un centenar de persones, que sortiren molt satisfetes d’una interpretació que reunia la flautista Nèlia Sanxis, el clarinetista Carles Pertegaz i la pianista Liana Baronaite.

El repertori, sota el suggerent títol de ‘Notes amb colors d’estiu’, unia Debussy, amb Mozart, Skriabin, Chopin o Webster, entre d’altres. La suite i el bis de Carmen, de Bizet, va ser especialment aplaudida per al públic.

Els tres intèrprts sumen un curriculum d’alt nivell. Nèlia Sanxis fou premi d’honor final de carrera, ha estat membre de diverses simfòniques, ha actuat com a solista i és flauta solista de l’Orquestra Camerata XXI. Des de 2016 forma el Trio Pléyádes. Al seu torn, el barceloní Carles Pertegaz ha col.laborat amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. La lituana Liana Baronaite, que ja participava en recitals als 12 anys, és una intèrpret de renom internacional que actua habitualment a l’Auditori de la Filarmònica Nacional de Lituània.

El menú del festival ens té marcat en vermell la pròxima actuació, la Nit de l’Òpera i la Sarsuela, amb dos portents, al baríton tarragoní Àngel Òdena i la soprano peruana Ximena Agurto, amb Alan Branch al piano. Serà el dia 15 a les 21 hores a l’ermita de Santa Anna.

Redacció